Mitsotakis: Germania şi alte ţări din UE trebuie să prelucreze o parte din cererile de azil

Publicat:

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a îndemnat Germania şi alte ţări să preia dintre solicitanţii de azil direct de pe insula greacă Lesbos, informează duminică dpa, potrivit agerpres.

“Ideea este ca o parte din procesul de prelucrare a cererilor de azil să fie desfăşurat în alte ţări”, a spus Mitsotakis într-un interviu pentru cotidianul German Bild am Sonntag.


Citește și : Zeci de cadavre descoperite într-o groapă comună în vestul Mexicului

“Trebuie să dezvoltăm un pact european pentru azil şi migraţie, după cum a promis Comisia Europeană, iar pentru rezolvarea acestei probleme noi avem nevoie de mai multă repartizare a sarcinilor”, a subliniat premierul grec.

Taberele pentru migranţi de pe insulele greceşti din estul Mării Egee sunt mult suprapopulate. Aproximativ 39.000 de oameni trăiesc în tabere din Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos, potrivit estimărilor guvernului grec, în timp ce capacitatea totală a acestor tabere este, în mod oficial, de aproximativ 7.500 de oameni.

În urma unei recente inspecţii întreprinse în tabăra din Lesbos, comisarul ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a declarat situaţia catastrofală.

Citește și : Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, produs în Filipine

Ylva Johansson, comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, a declarat că există o nevoie urgentă pentru o reformă a politicilor comunitare privind dreptul de azil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.