Moldovenii vor putea conduce cu permisele de acasă şi în Spania

Publicat:

Moldovenii vor putea conduce cu permisele de acasă şi în Spania

Miniștrii Afacerilor Interne ai R. Moldova și Regatului Spaniei, Adrian Efros și Fernando Grande-Marlaska, au semnat astăzi la Chișinău un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere.

Astfel, Spania ar putea deveni al cincilea stat în care permisele de conducere din R. Moldova vor fi recunoscute, după Italia, Letonia, Israel și Turcia.


Citeşte şi: Zeci de mii de georgieni au protestat în Georgia împotriva unei legi privind “influenţa străină” – Stiripesurse.md

„Acordul de conversiune a permiselor de conducere este foarte important pentru conducătorii auto ai ambelor state. Noi avem peste 18 000 de cetățeni ai R. Moldova care sunt permanent pe teritoriul Regatului Spaniei, care trăiesc, învață, contribuie. La insistența și în beneficiul acestor cetățeni, Guvernul R. Moldova a negociat, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, acest acord de conversiune a permiselor de conducere”, a declarat ministrul Adrian Efros.

De asemenea, ministrul de la Chișinău i-a mulțumit omologului său de la Madrid pentru donația generoasă de echipamente oferită Poliției Naționale.

Moldovenii vor putea conduce cu permisele de acasă şi în Spania

Delegația Spaniei a adus la Chișinău tablete, monitoare, 240 de camere de corp, stații speciale etc.

Potrivit ministrului spaniol, Fernando Grande-Marlaska, echipamentele reprezintă „o nouă exigență” în combaterea criminalității și vor ajuta oamenii legii să devină mai eficienți.

Lilian Carabeț, șeful adjunct al Poliției Naționale, a adăugat că echipamentele donate de Regatul Spaniei vor juca un rol esențial la îmbunătățirea capacităților operaționale și de constatare a probelor, dar și în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, garantând corectitudinea acțiunilor oamenilor legii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Indonezia va accepta dubla cetățenie pentru a atrage lucrători străini

Indonezia va accepta dubla cetățenie pentru a atrage lucrători străini Indonezia va accepta dubla cetățenie pentru a atrage lucrători străini. Anunțul a fost făcut de...

Parola 12345 a fost interzisă în Marea Britanie. Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri

Parola 12345 a fost interzisă în Marea Britanie. Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri Guvernul britanic a introdus noi reglementări care vizează creșterea...

Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra

Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra Ţara în care dacă reuşeşti să îţi...

Un transsexual din Hong Kong a obținut un act de identitate după un proces de șapte ani

Un transsexual din Hong Kong a obținut un act de identitate după un proces de șapte ani Un transsexual din Hong Kong a obținut un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.