Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania

Publicat:

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos, Amalia, a trăit în Spania pentru a scăpa de ameninţările la adresa siguranţei sale, a raportat presa olandeză, într-o perioadă în care fiica cea mare a regelui Willem-Alexander se pregăteşte să îşi facă debutul oficial cu ocazia unei vizite de stat care va începe miercuri în Ţările de Jos, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit televiziunii publice NOS, care a citat surse din anturajul familiei regale olandeze, tânăra prinţesă Amalia, în vârstă de 20 de ani, a trăit şi a studiat la Madrid timp de peste un an.


În octombrie 2022, prinţesa Amalia a fost constrânsă să renunţe la proiectul său de a locui într-un campus studenţesc din capitala olandeză din cauza îngrijorărilor legate de chestiuni de securitate, la doar câteva săptămâni după ce începuse să studieze politica, psihologia, dreptul şi economia la Universitatea din Amsterdam.

Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Moştenitoarea tronului olandez a fost fotografiată zâmbitoare în ziua în care a început cursurile la acea universitate. Ea declarase atunci că dorea să locuiască într-un campus studenţesc.

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania

Însă cuplul regal a anunţat, aproximativ o lună mai târziu, că prinţesa Amalia a fost obligată să revină să locuiască în Palatul Regal din Haga, cu măsuri de securitate considerabil mai stricte.

“Nu poate să trăiască în Amsterdam şi nu poate cu adevărat să iasă în oraş (…) Acest lucru are consecinţe enorme asupra vieţii sale”, a declarat atunci regina Maxima, emoţionată.

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania

Autorităţile olandeze nu au divulgat alte detalii, însă anunţul a fost făcut la câteva săptămâni după informaţii apărute în presă potrivit cărora prinţesa Amalia şi prim-ministrul Mark Rutte ar fi fost menţionaţi în mesajele unor grupuri de crimă organizată, ceea ce a generat temeri legate de o tentativă de răpire.

Televiziunea publică NOS a precizat că ameninţarea care planează asupra prinţesei Amalia nu a dispărut complet, dar că moştenitoarea tronului a putut din nou să locuiască şi să studieze în Ţările de Jos datorită unor “măsuri” ce nu au fost divulgate.

Ea ar locui în prezent la Amsterdam. Miercuri, prinţesa Amalia va îndeplini pentru prima dată un rol oficial cu ocazia vizitei de stat pe care familia regală din Spania o întreprinde timp de două zile în Ţările de Jos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria ‘Shardlake’, a murit la vârsta de 71 de ani

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria 'Shardlake', a murit la vârsta de 71 de ani Scriitorul Christopher John Sansom, cunoscut în special pentru personajul...

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon Aventură uimitoare pentru o pisică din Utah. Galena...

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston Trupa The Rolling Stones a dat duminică startul turneului...

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv Compania Philips a acceptat să plătească 1,1 miliarde de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.