NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

Publicat:

NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

NASA anunţă că vrea să analizeze un ”obiect” despre care un locuitor din Florida spune că a căzut pe casa sa şi care ar putea proveni de la aruncarea de deşeuri de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

”NASA a recuperat un obiect în cooperare cu proprietarul”, a declarat marţi AFP un purtător de cuvânt al Agenţiei spaţiale americane.


Citeşte şi: Vizita premierulul belgian paralizează traficul din Chişinău – Stiripesurse.md

Acesta urmează să fie ”analizat la Centrul Spaţial Kennedy, în Florida, cât mai rapid posibil, în vederea stabilirii originii acestuia”.

Obiectul, care cântăreşte mai puţin de un kilogram, a îngăurit acoperişul casei unui locuitor din oraşul Naples, în Florida, la 3 martie, potrivit unor mărturii culese de publicaţia Ars Technica.

NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

Locuitorul respectiv, Alejandro Otero, a publicat pe X fotografii ale unui obiect gri, semicilindric, şi găuri în tavan.

Obiectul a ”îngăurit acoprişul în două etape”, a scris el pe reţeaua de socializare.

La 8 martie urma să intre în atmosferă un ”pachet” spaţial mai special.

În 2021, NASA a eliberat de pe ISS un palet cu baterii vechi. Acestea au căzut, pe rând, către Pământ, însă, în lipsa unui mijloc de propulsie, era vorba despre o ”reintrare necontrolată”.

NASA anunţa în martie că a efectuat o analiză aprofundată şi a stabilit că paletul ”reintra în atmosferă fără pericol”.

NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

Potrivit astrofizianului Jonathan McDowell, ora comunicată de către locuitor cu privire la căderea obiectului şi locul acesteia ar putea corespunde unei părţi a acestei încărcături, pe baza traiectoriilor făcute publice.

Incidente de acelaşi fel au mai avut loc în trecut.

În 2022, autorităţile australiene au confirmat că un fragment spaţial carbonizat care a căzut în ţarcul unor oi provenea de la un aparat SpaceX.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.