NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

Publicat:

NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

NASA anunţă că vrea să analizeze un ”obiect” despre care un locuitor din Florida spune că a căzut pe casa sa şi care ar putea proveni de la aruncarea de deşeuri de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

”NASA a recuperat un obiect în cooperare cu proprietarul”, a declarat marţi AFP un purtător de cuvânt al Agenţiei spaţiale americane.


Citeşte şi: Vizita premierulul belgian paralizează traficul din Chişinău – Stiripesurse.md

Acesta urmează să fie ”analizat la Centrul Spaţial Kennedy, în Florida, cât mai rapid posibil, în vederea stabilirii originii acestuia”.

Obiectul, care cântăreşte mai puţin de un kilogram, a îngăurit acoperişul casei unui locuitor din oraşul Naples, în Florida, la 3 martie, potrivit unor mărturii culese de publicaţia Ars Technica.

NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

Locuitorul respectiv, Alejandro Otero, a publicat pe X fotografii ale unui obiect gri, semicilindric, şi găuri în tavan.

Obiectul a ”îngăurit acoprişul în două etape”, a scris el pe reţeaua de socializare.

La 8 martie urma să intre în atmosferă un ”pachet” spaţial mai special.

În 2021, NASA a eliberat de pe ISS un palet cu baterii vechi. Acestea au căzut, pe rând, către Pământ, însă, în lipsa unui mijloc de propulsie, era vorba despre o ”reintrare necontrolată”.

NASA anunţa în martie că a efectuat o analiză aprofundată şi a stabilit că paletul ”reintra în atmosferă fără pericol”.

NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida

Potrivit astrofizianului Jonathan McDowell, ora comunicată de către locuitor cu privire la căderea obiectului şi locul acesteia ar putea corespunde unei părţi a acestei încărcături, pe baza traiectoriilor făcute publice.

Incidente de acelaşi fel au mai avut loc în trecut.

În 2022, autorităţile australiene au confirmat că un fragment spaţial carbonizat care a căzut în ţarcul unor oi provenea de la un aparat SpaceX.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal Serviciului Vamal raportează pentru săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 781,4 milioane...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.