Negociatorul-şef al Transnistriei: Moldova creează dificultăţi în comerţul cu UE

Publicat:

Negociatorul-şef al Transnistriei, Vitali Ignatiev, s-a plâns că Moldova creează dificultăţi în comerţul regiunii cu UE. După cum transmite Infotag, instituţia pentru politică externă a regiunii a anunţat că “problemele în comerţul cu UE au devenit unul dintre subiectele de la întâlnirea cu delegaţia UE condusă de reprezentantul în procesul de negociere în formatul “5+2″ Dorota Dlouchy-Suliga”.

Transnistria face comerţ cu UE în temeiul Acordului cu UE privind Zona de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare (DCFTA) semnat de Republica Moldova în 2013. Tiraspolul a fost categoric împotriva semnării acestui document şi a Acordului de asociere cu UE.


Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Ignatiev a menţionat că măsurile restrictive ale Republicii Moldova, inclusiv blocarea exporturilor de produse industriale, “au un impact negativ asupra activităţii economice externe a Transnistriei, reducând volumul cifrei de schimburi comerciale cu UE”.

Negociatorul de la Tiraspol s-a plâns reprezentanţilor UE că, din august, agenţilor economici din regiune li se percep taxe pentru vămuirea exporturilor şi importurilor.

“Chişinăul intenţionează să ceară plată de la întreprinderile din regiune pentru poluarea mediului. Acest lucru contrazice acordurile existente semnate în 2014 cu asistenţa UE”, a spus Ignatiev.

Dorota Dlouchy-Suliga a reamintit că UE acţionează pe baza dialogului şi încurajează întotdeauna desfăşurarea acestuia între părţi.

Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

“Încurajăm ambele părţi să continue dialogul pentru a obţine pacea şi înţelegerea. Subliniem că este necesar să se menţină o atmosferă constructivă şi că părţile ar trebui să se abţină de la a lua măsuri care ar periclita această atmosferă constructivă”, a spus diplomatul.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.