Netanyahu: Cu o operaţiune la Rafah, Israelul va fi la ‘câteva săptămâni’ de o ‘victorie totală’

Publicat:

Netanyahu: Cu o operaţiune la Rafah, Israelul va fi la ‘câteva săptămâni’ de o ‘victorie totală’

Chiar dacă un armistiţiu va ‘întârzia’ ofensiva prevăzută la Rahaf, în sudul Fâşiei Gaza, aceasta va plasa Israelul la doar ‘câteva săptămâni’ de o ‘victorie totală’, a dat asigurări duminică premierul Benjamin Netanyahu, transmite AFP.

‘Victoria totală este la îndemâna noastră, nu peste câteva luni, ci peste câteva săptămâni, când vom începe operaţiunea’, a spus el într-un interviu la postul american CBS, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Rafah este ‘ultimul bastion’ al Hamas în opinia lui Netanyahu, decis ca, în pofida protestelor internaţionale, să lanseze ofensiva.

Potrivit ONU, aproape 1,5 milioane de palestinieni sunt masaţi în acest oraş lipit de frontieră închisă cu Egiptul.

‘Dacă vom avea un acord (de armistiţiu), (ofensiva) va fi într-o oarecare măsură întârziată, dar ea va avea loc’, a spus Netanyahu.

El a declarat că va avea duminică o reuniune cu responsabilii armatei, care îi vor arăta ‘acest plan dublu, un plan pentru evacuarea (civililor) şi un plan pentru distrugerea batalioanelor rămase’ de luptători ai Hamas.

Potrivit unui jurnalist al AFP, cel puţin şase raiduri aeriene israeliene au avut loc sâmbătă seara asupra Rafah.

În interviu, Netanyahu a mai spus că ‘există loc’ pentru ca civilii ‘să meargă la nord de Rafah, în zonele unde noi am terminat lupta’.

Referindu-se la negocierile legate de un armistiţiu în Gaza în schimbul eliberării de ostatici, Netanyahu a spus că ‘vom ajunge la progresele pe care le căutăm toţi’ dacă ‘Hamas revine asupra cererilor sale delirante şi le aduce la realitate’.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

‘Lucrăm toţi’ la acest acord, a afirmat el. ‘Noi îl vrem, el îl vreau, pentru că vrem să eliberăm ostaticii rămaşi’, dar ‘nu vreau să vă spun dacă vom ajunge la el’.

Un ‘teren de înţelegere’ a fost găsit la recentele negocieri de la Paris vizând obţinerea unui armistiţiu în Gaza, a declarat totuşi duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste o sută de profiluri falsuri asociate fugarului Șor au fost identificate în doar o săptămână

Peste o sută de profiluri falsuri asociate fugarului Șor au fost identificate  în doar o săptămână În ultima săptămână, specialiștii în dezinformare de la Guvern...

Acord Rusia-Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război

Acord Rusia-Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război Rusia a anunţat miercuri un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii...

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant O ucraineancă în vârstă de 19 ani a fost reținută în flagrant în timp ce...

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi „pentru”, 225 „împotrivă” şi 17 abţineri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.