Nissan plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia

Publicat:

Nissan plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia

Nissan plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia în anul financiar care începe în aprilie 2027.

Compania a declarat, conform AFP, că va începe testele în următorul exercițiu financiar, începând cu luna aprilie, folosind minivanuri într-o zonă din Yokohama, la sud de Tokyo, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

“Comunitățile locale s-au confruntat cu mai multe provocări legate de mobilitate, cum ar fi lipsa șoferilor, care sunt rezultatul îmbătrânirii populației”, a declarat Nissan într-un comunicat.

Compania intenționează să colaboreze cu autoritățile locale și cu operatorii de transport în cadrul acestui proiect pentru a “oferi o gamă largă de noi servicii care să permită libera circulație”.

Japonia este departe de a fi singurul loc în care există vehicule autonome pe șosele, dar guvernul japonez a stabilit accelerarea acestei tehnologii ca fiind o prioritate cheie, deoarece se confruntă cu lipsa forței de muncă și cu o populație îmbătrânită care are nevoie de transport.

Începând de anul trecut, legislația rutieră a permis ca vehiculele cu conducere autonomă de “nivel 4” să circule pe drumurile publice în anumite circumstanțe. Autonomia vehiculelor este clasificată pe o scară de la 0 la 5, 5 indicând o autonomie practic totală.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Anul trecut, rivalii Nissan au anunțat că vor înființa o societate mixtă care va începe un serviciu de transport fără șofer în Japonia la începutul anului 2026.

De asemenea, se pare că Toyota plănuiește să lanseze un serviciu de călătorie de nivel 4 într-o zonă limitată din Tokyo în cursul acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reguli noi la importurile din UE la miere și produse apicole

Reguli noi la importurile din UE la miere și produse apicole Crescătorii de albine, centrele de colectare și procesatorii din Ucraina au fost informați de...

Parc de joacă pentru micuții de la Olișcani

Parc de joacă pentru micuții de la Olișcani Aproximativ 2000 de persoane, dintre care 523 copii din satul Olișcani, raionul Șoldănești se bucură de...

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră Circa 600 de laptopuri au fost distribuite astăzi instituțiilor de învățământ din țara...

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.