Nissan plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia

Publicat:

Nissan plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia

Nissan plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia în anul financiar care începe în aprilie 2027.

Compania a declarat, conform AFP, că va începe testele în următorul exercițiu financiar, începând cu luna aprilie, folosind minivanuri într-o zonă din Yokohama, la sud de Tokyo, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

“Comunitățile locale s-au confruntat cu mai multe provocări legate de mobilitate, cum ar fi lipsa șoferilor, care sunt rezultatul îmbătrânirii populației”, a declarat Nissan într-un comunicat.

Compania intenționează să colaboreze cu autoritățile locale și cu operatorii de transport în cadrul acestui proiect pentru a “oferi o gamă largă de noi servicii care să permită libera circulație”.

Japonia este departe de a fi singurul loc în care există vehicule autonome pe șosele, dar guvernul japonez a stabilit accelerarea acestei tehnologii ca fiind o prioritate cheie, deoarece se confruntă cu lipsa forței de muncă și cu o populație îmbătrânită care are nevoie de transport.

Începând de anul trecut, legislația rutieră a permis ca vehiculele cu conducere autonomă de “nivel 4” să circule pe drumurile publice în anumite circumstanțe. Autonomia vehiculelor este clasificată pe o scară de la 0 la 5, 5 indicând o autonomie practic totală.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Anul trecut, rivalii Nissan au anunțat că vor înființa o societate mixtă care va începe un serviciu de transport fără șofer în Japonia la începutul anului 2026.

De asemenea, se pare că Toyota plănuiește să lanseze un serviciu de călătorie de nivel 4 într-o zonă limitată din Tokyo în cursul acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime Accidentul s-a produs pe 15...

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), evoluțiile în realizarea...

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.