Nouă soldaţi au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în sud-estul Turciei

Publicat:

Nouă soldaţi turci au murit şi patru au fost răniţi joi după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în sud-estul Turciei, a anunţat Ministerul Apărării, care vorbeşte despre un “accident’, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Nouă soldaţi eroici au devenit martiri şi patru au fost răniţi în acest accident”, a anunţat Ministerul într-un comunicat, precizând că accidentul s-a produs în regiunea Bitlis.


Citește și : Suedia recomandă vaccinul AstraZeneca şi pentru oamenii în vârstă

Elicopterul a decolat din provincia Bingol la ora 10.55 GMT, iar operaţiunile de căutare au fost lansate după ce s-a pierdut contactul cu elicopterul, la ora 11.25 GMT. Autorităţile au reuşit să identifice locul accidentului după ce desfăşurat drone, un avion de recunoaştere şi un alt elicopter.

Ministerul Apărării a precizat că este vorba despre un “accident”, dar nu a furnizat informaţii suplimentare. Cei patru soldaţi răniţi au fost transportaţi la spital, a mai menţionat sursa citată.

Citește și : UE ar trebui să-şi vaccineze toţi cetăţenii până la sfârşitul verii

Armata turcă efectuează cu regularitate operaţiuni în sud-estul ţării împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare calificată drept “teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

În 2017, un elicopter militar s-a prăbuşit în provincia Sirnak, frontalieră cu Siria şi Irak, 13 persoane pierzându-şi viaţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.