„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?

Publicat:

„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?

Punerea dispozitivului într-o pungă de orez “ar putea permite ca mici particule de orez să deterioreze iPhone-ul”, a avertizat compania.

Indiferent de modul în care se udă telefonul, atunci când sunteți surprins de o ploaie torențială, îl scăpați în baie sau cade într-o piscină, poate că cel mai cunoscut remediu popular este acela de a pune dispozitivul într-o pungă de orez, scrie the.guardian.com.


Orezul uscat și absorbant ar trebui să ajute la aspirarea umezelii, salvând astfel dispozitivul.

Experții au subliniat de ani de zile că este o idee proastă, iar acum Apple avertizează oficial utilizatorii să nu facă acest lucru.

“Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez. Dacă faceți acest lucru, particulele mici de orez ar putea să vă deterioreze iPhone-ul”, spune compania într-o notă de asistență recentă, descoperită de Macworld. Pe lângă riscul de deteriorare, testele au sugerat că orezul nefiert nu este deosebit de eficient pentru a usca dispozitivul.

Soluția ar putea să își aibă originile în istoria fotografiei: The Verge urmărește această metodă încă din 1946, ca modalitate de întreținere a aparatului foto. Între timp, utilizatorii panicați de telefoane au sugerat metode riscante, de la uscarea telefonului cu un uscător de păr până la scufundarea acestuia în alcool.

Ce ar trebui să faceți de fapt?

Apple oferă îndrumări pentru utilizatorii care primesc o alertă de “lichid detectat” atunci când încearcă să își încarce telefoanele. În primul rând, deconectați cablul de încărcare de la ambele capete. Apoi, bateți telefonul “ușor pe mână, cu conectorul în jos, pentru a îndepărta excesul de lichid”. Lăsați-l să se usuce timp de cel puțin o jumătate de oră, iar apoi – dacă telefonul și cablul sunt “complet uscate” – încercați să încărcați din nou dispozitivul. Dacă această încercare eșuează, încercați din nou o zi mai târziu.

Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?

Noua documentație de asistență Apple include alte două avertismente în cazul în care telefonul este stropit:

“Nu vă uscați iPhone-ul folosind o sursă de căldură externă sau aer comprimat”.

“Nu introduceți un obiect străin, cum ar fi un tampon de bumbac sau un prosop de hârtie, în conector.”

Dacă telefonul nu funcționează deloc, opriți-l imediat și nu apăsați niciun buton. Următorii pași depind de circumstanțele dvs. specifice, dar, în linii mari: uscați-l cu un prosop și puneți-l într-un recipient etanș ambalat cu pachete de siliciu, dacă le aveți. Nu îl încărcați până nu sunteți sigur că este uscat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului Într-un comunicat comun publicat miercuri de Ministerul de Externe de...

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic?

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic? Zahărul, în numeroasele sale forme, a fost un subiect de...

INVAZIE de şacali la frontiera cu România

INVAZIE de şacali la frontiera cu România Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile din România estimând un efectiv de...

Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită Un tribunal rus a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.