O agenţie pentru dreptul muncii a validat crearea unui sindicat la Amazon

Publicat:

Agenţia americană pentru dreptul muncii (NLRB) a validat miercuri votul care a condus la crearea, la începutul lui 2022, a primului sindicat în cadrul companiei Amazon în SUA, vot împotriva căruia grupul a depus obiecţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Agenţia a respins într-un comunicat argumentele avansate de gigantul comerţului online, urmând astfel recomandările emise de una dintre consilierii săi la începutul lunii septembrie.


Citeşte şi: Pericolul ignorării Orientului Mijlociu – Black News

NLRB insistă asupra obligaţiei “angajatorului de a negocia în bună credinţă şi de a cere o revizuire a deciziei” până la sfârşitul lunii ianuarie.

Salariaţii site-ului JFK8, situat în cartierul Staten Island din New York, au votat în majoritate la finalul lunii martie pentru înscrierea în organizaţia sindicală Amazon Labor Union (ALU).

Compania a înaintat imediat obiecţii, spunând că sindicatul i-a intimidat pe angajaţi pentru a-i determina să voteze “da”. Amazon afirmă de asemenea că biroul local al NLRB a favorizat ALU şi i-a facilitat victoria.

“Este un moment mare pentru mişcarea muncitorească”, a scris cu entuziasm pe Twitter vicepreşedintele ALU, Derrick Palmer. “Vom continua să ne luptăm pentru cele mai bune contracte pentru toţii angajaţii de la Amazon de peste tot din lume”, a adăugat el.

“Ştiam că erau puţine şanse ca NLRB să decidă împotriva propriului aviz şi intenţionăm să atacăm decizia în apel. Am spus-o de la început – nu considerăm că acest proces de vot a fost just, legitim sau reprezentativ pentru ceea ce îşi doresc majoritatea echipelor noastre”, a declarat pentru AFP Kelly Nantel, purtătoarea de cuvânt a Amazon.

Dosarul a fost delocalizat la biroul NLRB din Phoenix, în Arizona (sud-vest), unde un oficial a spus că unele obiecţii pot fi admisibile şi a dispus o audiere.

Citeşte şi: 8 miliarde de oameni pun presiune pe Pământul nostru până la punctul în care va ceda (editorial) – Black News

Pentru un vot organizat într-un alt depozit al Amazon, în Alabama (sud), în primăvara lui 2021, care s-a soldat cu o respingere a creării unui sindicat, agenţia a dispus organizarea unui noi vot considerând că grupul a încălcat regulile.

Numeroase buletine de vot au fost contestate în cadrul unui al doilea scrutin organizat în februarie şi martie 2022, rezultatul nefiind nici acum certificat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia clasează o organizaţie de soţii de soldaţi printre ‘agenţii străini’

Rusia clasează o organizaţie de soţii de soldaţi printre 'agenţii străini' Rusia a clasat vineri printre "agenţii străini" o organizaţie de femei care militează pentru...

De astăzi, moldovenii care muncesc în Spania pot solicita pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate și alte garanții sociale

De astăzi, moldovenii care muncesc în Spania pot solicita pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate și alte garanții sociale De astăzi, moldovenii care muncesc...

O româncă este Top Model of the World! Tânăra a câștigat trei titluri de Miss în doar două săptămâni

O româncă este Top Model of the World! Tânăra a câștigat trei titluri de Miss în doar două săptămâni O româncă a câștigat trei titluri...

Situația la frontieră în 24 de ore (31 mai 2024)

Situația la frontieră în 24 de ore (31 mai 2024) În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 56 334 traversări, un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.