O femeie DJ, arestată de poliţia palestiniană după un concert la un sit arheologic şi religios din Cisiordania

Publicat:

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au cerut marţi eliberarea DJ-iţei Sama Abdulhadi, arestată de poliţia palestiniană după ce a susţinut un concert la un sit arheologic şi religios din Cisiordania ocupată, care a suscitat un val de critici, informează AFP, potrivit agerpres.  

Considerată prima femeie DJ palestiniană, Sama Abdulhadi, în vârstă de 30 de ani, a fost arestată de poliţie duminică după un concert de muzică electronică organizat cu o seară înainte la Nabi Musa, locul unde s-ar afla mormântul profetului Moise, în apropiere de Ierihon.


Citește și : Filipine INTERZICE intrarea străinilor din 20 de ţări

Potrivit lui Ammar Dweik, directorul Comisiei palestiniene independente pentru drepturile Omului – o organizaţie creată de Autoritatea Palestiniană – Abdulhadi a primit permisiunea autorităţilor pentru acest concert.

“Am cerut astăzi eliberarea sa deoarece arestarea ei nu este logică (…) primise o autorizaţie de la Ministerul Turismului”, a declarat el pentru AFP.

“Nabi Musa nu este doar un sit religios, ci şi unul turistic (…) şi dacă muzica electronică nu ar fi potrivită acolo, ministerul nu ar fi trebuit să dea autorizaţia”, a adăugat el, precizând că detenţia femeii a fost prelungită marţi cu 15 zile.

Familia muzicienei, care a cerut explicaţii autorităţilor, a indicat într-un comunicat că solicitarea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă.

Distribuite pe reţelele de socializare, filmuleţele care arătau bărbaţi şi femei dansând la Nabi Musa au stârnit un val de indignare, utilizatorii de internet susţinând că vorba de o profanare a locului, unde se află şi o moschee.

“Ce s-a întâmplat ieri la Ierihon este cu adevărat dezgustător. Este o insultă adusă celor trei religii monoteiste”, suna una dintre aceste critici pe Twitter.

În timpul concertului, mai mulţi bărbaţi au intrat în incinta sitului şi i-au împins pe participanţi afară.

Citește și : Cutremurul din Croaţia a provocat mai multe victime şi pagube materiale însemnate – VIDEO

La cererea premierului palestinian Mohammad Shtayyeh, a fost înfiinţată o comisie de anchetă “pentru a determina ce s-a întâmplat la Nabi Musa”.

Organizaţia pentru drepturile omului Al-Haq a criticat “arestarea arbitrară” a muzicienei, care vizează satisfacerea unei părţi a opiniei publice palestiniene potrivit directorului său, Chaawane Jabarine.

Concertul a avut loc în pofida restricţiilor în vigoare în Cisiordania pentru combaterea noului coronavirus, care includ un lockdown.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.