O fetiță a fost mușcată de cap! Mama: „Vedeam cum o flutură de cap… simțeam mirosul de sânge proaspăt”

Publicat:

O fetiță a fost mușcată de cap! Mama: „Vedeam cum o flutură de cap… simțeam mirosul de sânge proaspăt”

Situație halucinantă la Maximovca, raionul Anenii-Noi. O fetiță de nici patru ani a fost mușcată de cap, iar autoritățile ar fi încercat să învinuiască părinții pentru „neglijență”. Culmea este că maidanezul agresiv continuă să hoinărească pe străzile din localitate.

Citește și: S-au lăsat de furat și s-au apucat să vândă droguri. Doi bărbați au ajuns din nou pe mâna poliției


Natalia Foca, o tânără mămică din satul Maximovca, raionul Anenii Noi, a trăit șocul vieții ei acum câteva zile. În timp ce era la plimbare cu fetițele ei, una dintre ele, care nu are nici patru ani, a fost atacată de un câine vagabond.

Maidanezul a înșfăcat copila de cap! S-a întâmplat ziua în amiaza-mare în fața unui magazin alimentar din sat.

„La un moment dat am auzit hârâitul câinelui și am văzut cum fata mea își acoperă fața cu brațele. A urmat un șoc puternic, vedeam cum o flutură de cap, nu țin minte cum am scos-o din gură, țin minte doar mirosul de sânge proaspăt și îl simțeam fierbinte cum îmi curgea printre degete. Țineam strâns fetița în brațe și îi șopteam la ureche că sunt alături și că pericolul a trecut. Îmi era frică să mă uit la fața ei fiind sigură că era distrusă…”, mărturisește mama copilei.

O fetiță a fost mușcată de cap! Mama: „Vedeam cum o flutură de cap… simțeam mirosul de sânge proaspăt”

Femeia a luat o mașină de ocazie și a fugit la spitalul din localitate. Acolo, al doilea șoc – mușcătura a fost foarte aproape de arteră, adică totul se putea termina cu o tragedie. După ce i-au fost prelucrate rănile, copila a fost trimisă la Chișinău, la Spitalul Nr. 1, pentru că numai acolo există un specialist care poate administra vaccinul antirabic. Fetița avea nevoie urgent de prima doză, iar mama trebuia să se descurce singură, chiar dacă mai avea un copil de nici doi ani în cărucior.

Au cerută măsuri, dar s-au pomenit vinovați

Mama fetiței spune că funcționarii de la primărie au fost informați chiar în ziua accidentului de către medicii de la spital. Ulterior, tatăl fetiței a scris o plângere la primărie, însă, totul în van.

La o săptămână după ce a fost mușcat copilul, câinele care a atacat-o se plimbă în preajmă, iar copiii îl văd peste geam și trăiesc același stres în fiecare zi. Mai mult, mama fetei susține că au fost sunați de la primărie și aproape că învinuiți de faptul că un maidanez le-a mușcat copilul.

„Soțul meu a primit un apel de la primărie și i s-a transmis că sunt martori care au văzut cum fetița mea a strâns câinele de gât… Respectiv, noi suntem vinovați și n-au cum să ne ajute. Spuneți-mi vă rog, eu ce fac cu copilul meu? Îl izolez pentru că este un pericol pentru câini?”, a menționat disperată Natalia.

O fetiță a fost mușcată de cap! Mama: „Vedeam cum o flutură de cap… simțeam mirosul de sânge proaspăt”

Potrivit ei, în sat sunt zeci de câini care hoinăresc pe străzi, iar numărul acestora crește an de an. Între timp, autoritățile nu întreprind niciun fel de măsuri.

Reprezentanții primăriei din satul Maximovca nu au comentat situația. Am sunat de câteva ori la numărul indicat pe pagina oficială a instituției, dar nu a răspuns niciun funcționar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât timp putem petrecere la soare fără să ne riscăm sănătatea

Cât timp putem petrecere la soare fără să ne riscăm sănătatea Ne este soarele prieten sau dușman, aceasta este o întrebare tot mai comună odată...

De ce țânțarii atacă doar unele persoane. Cum devii ‘apetisant’ pentru insecte

De ce țânțarii atacă doar unele persoane. Cum devii 'apetisant' pentru insecte Țânțarii își urmăresc prada după miros și unul dintre lucrurile pe care le...

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei Turneul Eras al lui Taylor...

Noul serial-fenomen al Netflix bate record după record și intră în top 10 cele mai populare seriale din istoria sa

Noul serial-fenomen al Netflix bate record după record și intră în top 10 cele mai populare seriale din istoria sa Un nou serial original al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.