O fetiţă de şase ani şi un preot, ucişi în bombardamentele Rusiei în regiunea Harkov

Publicat:

O fetiţă de şase ani şi un preot, ucişi în bombardamentele Rusiei în regiunea Harkov

Rusia a bombardat miercuri zone din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, omorând patru civili, inclusiv o fetiţă de şase ani şi un preot, au anunţat oficiali regionali şi Ministerul de Interne ucrainean, potrivit Reuters.

Preotul, în vârstă de 58 de ani, a fost ucis în centrul oraşului Kupiansk, aflat chiar pe linia frontului, după ce a fost îngropat sub dărâmăturile unei biserici care a fost lovită, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinehubov. Un bărbat în vârstă de 39 de ani care se afla într-o cafenea din apropiere a fost de asemenea ucis, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Cel puţin 12 clădiri rezidenţiale au fost avariate după ce armata rusă a lansat bombe FAB-500 asupra oraşului, care se află la aproximativ 40 km de graniţa cu Rusia, a indicat Sinehubov.

Alte cinci persoane au fost rănite în ceea ce a devenit un oraş fantomă devastat de război, în timp ce aşa-numita “operaţiune militară specială” a Rusiei – aşa cum îşi numeşte oficial Moscova invazia în Ucraina – a intrat în al treilea an.

Ministerul de Interne a declarat că o fetiţă de şase ani şi bunicul ei de 48 de ani au fost ucişi în satul Velikii Burluk, în apropiere de Kupiansk.

Moscova declară invariabil că nu vizează civili. ONU a confirmat peste 10.000 de morţi în rândul civililor în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina şi declară că numărul real este probabil mult mai mare.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Înainte de război, Kupiansk era un nod feroviar animat, cu o populaţie de aproximativ 30.000 de locuitori.

Localitatea a fost ocupată pentru scurt timp de forţele ruse în primele săptămâni ale invaziei lansată la 24 februarie 2022 de către Kremlin, dar a fost recucerită de Ucraina într-o contraofensivă fulgerătoare în toamna aceluiaşi an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că acuzațiile conform cărora asistentul unui proeminent politician de extremă...

Peste o sută de profiluri falsuri asociate fugarului Șor au fost identificate în doar o săptămână

Peste o sută de profiluri falsuri asociate fugarului Șor au fost identificate  în doar o săptămână În ultima săptămână, specialiștii în dezinformare de la Guvern...

Acord Rusia-Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război

Acord Rusia-Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război Rusia a anunţat miercuri un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii...

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant O ucraineancă în vârstă de 19 ani a fost reținută în flagrant în timp ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.