O tranzacție de 8,5 miliarde de dolari în domeniul genților de mână ar putea fi blocată în SUA

Publicat:

O tranzacție de 8,5 miliarde de dolari în domeniul genților de mână ar putea fi blocată în SUA

O instituție din SUA ar putea bloca o tranzacție de 8,5 miliarde de dolari în domeniul genților de mână. Organismul american de protejare a concurenței a deschis o acțiune în instanță. Instituția încearcă să blocheze preluarea Capri de către rivalul Tapestry.

Gigantul din domeniul accesoriilor de modă Tapestry încearcă să preia compania Capri, în cadrul unei tranzacții în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Tapestry deține producători de genți, precum Coach și Kate Spade, în timp ce Capri are marca Michael Kors, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a SUA a anunțat că, dacă este permis, „acordul ar elimina concurența directă între mărcile Tapestry și Capri”, potrivit BBC. Ca răspuns, Tapestry a spus că „FTC înțelege greșit atât piața, cât și modul în care consumatorii cumpără”.

Companiile au împreună aproximativ 33.000 de angajați la nivel global, iar FTC a susținut că acordul ar putea reduce salariile și beneficiile acestora.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Tapestry s-a oferit să cumpere Capri în august, sperând să creeze un gigant american al modei care ar putea concura cu rivalii europeni mai mari, precum Chanel, Hermes și LVMH.

La începutul acestei luni, companiile au primit aprobarea pentru tranzacție de la Uniunea Europeană și Japonia. Cele două companii trebuie să încheie tranzacția până pe 10 august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.