Olaf Scholz face apel la o Europă mai puternică, la doi ani de război în Ucraina

Publicat:

Olaf Scholz face apel la o Europă mai puternică, la doi ani de război în Ucraina

Europa trebuie să-şi consolideze apărarea şi să se asigure că poate rezista oricărui atac militar din exterior, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la marcarea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, relatează Reuters sâmbătă.

“Descurajare, pregătire pentru apărare – ştiu că acestea sunt cuvinte neobişnuite venite din partea unui cancelar german. Cuvinte pe care noi, în Germania, nu le-am mai folosit de atât de mult timp, încât aproape că au fost uitate”, a spus Scholz într-un podcast, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

“Dar aceste cuvinte reprezintă o sarcină foarte importantă: împreună cu aliaţii noştri, trebuie să fim atât de puternici încât nimeni să nu îndrăznească să ne atace”, a adăugat el.

Germania, cea mai mare economie a Europei, şi-a majorat cheltuielile pentru apărare la 2% din PIB şi va continua să menţină această ţintă stabilită de NATO în deceniile următoare, a spus Scholz.

Germania discută, de asemenea, cu aliaţii Franţa şi Marea Britanie despre dezvoltarea armelor de precizie la distanţă, pentru a se asigura că strategia sa de descurajare rămâne una de ultimă oră.

La începutul acestei săptămâni, Marea Britanie a anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, spunând că încearcă să diminueze arsenalul de arme şi resursele de război ale preşedintelui Vladimir Putin la doi ani de la invadarea Ucrainei.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Scholz s-a referit, de asemenea, la bugetul militar special de 100 de miliarde de euro al ţării, elaborat la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, spunând că aproximativ 80 de euro din această sumă au fost deja legate de proiecte specifice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de...

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei Doi preoți au fost opriți din a oficia slujbe religioase, începând cu data de 5 iulie curent, anunță...

‘Ruda implicată în accident’ – Sute de mii de lei, obținute de escroci în doar o seară

'Ruda implicată în accident' - Sute de mii de lei, obținute de escroci în doar o seară Poliția Republicii Moldova anunță că aseară escrocii au...

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.