Olaf Scholz face apel la o Europă mai puternică, la doi ani de război în Ucraina

Publicat:

Olaf Scholz face apel la o Europă mai puternică, la doi ani de război în Ucraina

Europa trebuie să-şi consolideze apărarea şi să se asigure că poate rezista oricărui atac militar din exterior, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la marcarea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, relatează Reuters sâmbătă.

“Descurajare, pregătire pentru apărare – ştiu că acestea sunt cuvinte neobişnuite venite din partea unui cancelar german. Cuvinte pe care noi, în Germania, nu le-am mai folosit de atât de mult timp, încât aproape că au fost uitate”, a spus Scholz într-un podcast, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

“Dar aceste cuvinte reprezintă o sarcină foarte importantă: împreună cu aliaţii noştri, trebuie să fim atât de puternici încât nimeni să nu îndrăznească să ne atace”, a adăugat el.

Germania, cea mai mare economie a Europei, şi-a majorat cheltuielile pentru apărare la 2% din PIB şi va continua să menţină această ţintă stabilită de NATO în deceniile următoare, a spus Scholz.

Germania discută, de asemenea, cu aliaţii Franţa şi Marea Britanie despre dezvoltarea armelor de precizie la distanţă, pentru a se asigura că strategia sa de descurajare rămâne una de ultimă oră.

La începutul acestei săptămâni, Marea Britanie a anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, spunând că încearcă să diminueze arsenalul de arme şi resursele de război ale preşedintelui Vladimir Putin la doi ani de la invadarea Ucrainei.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Scholz s-a referit, de asemenea, la bugetul militar special de 100 de miliarde de euro al ţării, elaborat la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, spunând că aproximativ 80 de euro din această sumă au fost deja legate de proiecte specifice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.