Olanda va livra Ucrainei 18 avioane de luptă F-16

Publicat:

Olanda va livra Ucrainei 18 avioane de luptă F-16

Olanda va livra Ucrainei 18 avioane de luptă F-16 pentru a o ajuta în lupta sa împotriva invaziei ruse, a anunţat vineri guvernul olandez, transmite Reuters.

“Astăzi l-am informat pe preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski în legătură cu decizia guvernului nostru de a pregăti pentru început 18 aeronave de luptă F-16 spre a fi livrate Ucrainei”, a transmis pe reţeaua X premierul interimar Mark Rutte, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

“Livrarea de F-16 este unul dintre cele mai importante elemente ale acordurilor încheiate cu privire la sprijinul militar pentru Ucraina”, a adăugat acesta.

Livrarea avioanelor de luptă mai depinde de emiterea de către Ministerul de Externe olandez a unei autorizaţii de export şi de îndeplinirea criteriilor cu privire la personalul şi infrastructura din Ucraina, a mai spus Rutte, fără a evoca un termen pentru aceste decizii.

Anunţul face în schimb posibilă rezervarea de fonduri şi personal pentru a pregăti avioanele în vederea livrării, a precizat guvernul olandez.

“Am vorbit cu Mark Rutte pentru a-i mulţumi guvernului olandez pentru decizia sa de a începe pregătirea primelor 18 avioane F-16 pentru a fi livrate Ucrainei”, a reacţionat pe X Volodimir Zelenski.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Olanda a trimis luna trecută primele sale F-16 americane la noua facilitate de antrenament pentru piloţi şi personal ucraineni din România, aminteşte Reuters.

Danemarca, Norvegia şi Belgia au anunţat de asemenea că vor furniza F-16 Ucrainei, după ce guvernul SUA a aprobat trimiterea lor pentru a combate Rusia, imediat după încheierea programului de pregătire a piloţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC: 12 partide nu au prezentat raportul privind gestiunea lor financiară [entru primul semestru al anului electoral 2024

CEC: 12 partide nu au prezentat raportul privind gestiunea lor financiară [entru primul semestru al anului electoral 2024 Pentru primul semestru al anului electoral 2024,...

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi Pe data de 22 iulie 2024, angajații IGSU au fost solicitați...

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.