Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Publicat:

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov, din nord-estul Ucrainei, a afirmat vineri comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, care a informat totodată despre lupte intense în trei zone-cheie de pe frontul de est, informează AFP.

Forţele ruse au lansat de două săptămâni o ofensivă în această zonă, ocupând mai multe localităţi şi forţând Ucraina să trimită acolo întăriri.


Potrivit Kievului, Rusia, cu ofensiva sa surprinzătoare lansată pe 10 mai în nordul regiunii Harkov, vizează să se extindă până la ruperea liniilor defensive ucrainene, slăbite de doi ani de război, de lipsa de noi recruţi şi de penurii de arme, cauzate de luni de tergiversări occidentale asupra ajutorului militar pentru Ucraina.

“Inamicul este complet împotmolit în lupte de stradă la Vovceansk şi a suferit pierderi importante”, a afirmat cu toate acestea pe Telegram generalul Oleksandr Sîrski, dând asigurări că Rusia este forţată să trimită “rezerve” pentru a-şi continua asaltul.

Mai la sud în aceeaşi regiune Harkov, ruşii atacă de asemenea în sectorul Kupiansk deja de un an de zile.

“Situaţia este complicată în sectorul Kislivka, unde inamicul încearcă să străpungă liniile noastre de apărare şi să ajungă la râul Oskil”, a spus generalul.

În Donbas, generalul a informat cu privire la lupte feroce în direcţia Ceasov Iar (Ceasiv Iar), Pokrovsk şi Kurakove, unde ruşii înaintează cu paşi mici de luni de zile, fără a reuşi însă deocamdată o străpungere decisivă.

“Lupte intense continuă în sectorul Ivanivske şi la periferia Ceasov Iar. Inamicul încearcă să ocupe acest oraş cu orice preţ”, a spus Sîrski, în condiţiile în care ocuparea acestui oraş-cheie ar putea deschide calea spre Kramatorsk, principala aglomerare urbană din regiunea Doneţk aflată încă sub control ucrainean.

Nu în ultimul rând, “luptele cele mai intense şi mai violente se derulează în sectoarele Pokrovsk şi Kurahove. Inamicul încearcă să străpungă liniile de apărare ale trupelor noastre pe o secţiune îngustă a frontului între Staromîhailivka şi Berdici”, a precizat el.

Rusia afirmă că şi-a lansat ofensiva din mai în nord-estul Ucrainei pentru a crea o zonă-tampon menită să împiedice loviturile ucrainene şi pe teritoriul rus.

Kievul apreciază că acest asalt vizează mai ales să forţeze trupele ucrainene să extindă şi prin urmare să slăbească liniile defensive pe întreg frontul, pentru că ruşii speră astfel să reuşească o străpungere spre Donbas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

VIDEO – Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg

VIDEO - Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg Un bărbat a fost împuşcat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.