OMS solicită într-o rezoluţie un ajutor umanitar imediat pentru Gaza

Publicat:

OMS solicită într-o rezoluţie un ajutor umanitar imediat pentru Gaza

Consiliul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a adoptat duminică prin consens o rezoluţie ce solicită un ajutor umanitar imediat pentru Gaza, transmite AFP.

În contextul în care Consiliul de Securitate al ONU a eşuat în încercarea de a cere o încetare a focului între Israel şi Hamas ca urmare a veto-ului exprimat de SUA, cele 34 de ţări membre ale Consiliului executiv al OMS cer ”trecerea imediată, durabilă şi fără obstacole a ajutorului umanitar” în Fâşia Gaza.


Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Rezoluţia, propusă de Afganistan, Maroc, Qatar şi Yemen, solicită eliberarea de autorizaţii de ieşire pentru pacienţi, furnizarea de medicamente şi material medical pentru civili şi accesul la îngrijire medicală pentru orice persoană lipsită de libertate.

Documentul exprimă ”îngrijorarea gravă” faţă de situaţia umanitară actuală şi face un apel la protejarea tuturor civililor.

Reprezentantul SUA a declarat că Washingtonul acceptă să nu se opună consensului asupra textului, dar a precizat că are ”importante rezerve”, afirmând că regretă lipsa de echilibru din rezoluţie.

Pentru Canada, textul este o ”rezoluţie de compromis” ce ar fi putut de asemenea denunţa rolul Hamas în actualul conflict, luarea de ostatici şi ”utilizarea de scuturi umane”.

Atacul terorist brutal efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza.

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Riposta armatei israeliene asupra poziţiilor teroriştilor Hamas din Gaza a condus la moartea a peste 16.000 de oameni şi rănirea altor cel puţin 40.000, conform datelor furnizate de autorităţile din enclava palestiniană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 2 iulie 2024

Horoscop 2 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii sunt foarte invidiaţi în această perioadă, în timp ce Racii depind de...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea Alimentele pe care le consumăm au un impact major asupra creierului, influențând performanțele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.