Opoziția îl critică dur pe Netanyahu: Israelul și-a pierdut “puterea de descurajare” faţă de Iran

Publicat:

Opoziția îl critică dur pe Netanyahu: Israelul și-a pierdut “puterea de descurajare” faţă de Iran

Liderul opoziției israeliene, Yair Lapid, a acuzat guvernul premierului Benjamin Netanyahu că a făcut ca țara să își piardă capacitatea de descurajare după atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului.

Politicile lui Netanyahu au dus la o “pierdere totală a puterii de descurajare israeliene”, a afirmat Lapid pe rețeaua de socializare X, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel – Stiripesurse.md


Comentariile sale au venit la două zile după ce Iranul, care sprijină atât mișcarea islamistă palestiniană Hamas, cât și Hezbollahul libanez, a lansat peste 300 de rachete și drone asupra Israelului, ca represalii pentru un atac ucigaş asupra consulatului iranian din Damasc.

Opoziția îl critică dur pe Netanyahu: Israelul și-a pierdut “puterea de descurajare” faţă de Iran

Israelul, Statele Unite și alți aliați au interceptat aproape toate proiectilele trase în prima acțiune militară directă a Iranului împotriva inamicului său declarat.

Cabinetul dlui Netanyahu, împărțit între susținătorii reținerii și reprezentanţii extremei-drepte care cer represalii puternice și rapide, studiază în continuare diferitele opțiuni.
Dar Statele Unite au avertizat Israelul împotriva unei escaladări, iar președintele american, Joe Biden, l-a informat pe Benjamin Netanyahu că Washingtonul nu va participa la un răspuns.

Opoziția îl critică dur pe Netanyahu: Israelul și-a pierdut “puterea de descurajare” faţă de Iran

Netanyahu se vede astfel împiedicat în dorința de a răspunde Teheranului care, în ciuda avertismentelor anterioare, nu a ezitat să-și lanseze dronele și rachetele.
Cabinetul de război urma să se întâlnească din nou luni pentru a decide asupra mijloacelor și calendarului răspunsului, în timp ce Netanyahu încă nu a vorbit public după atac.

Lapid a ironizat ca fiind “un circ”. “Este inutil să cerem miniștrilor acestui guvern să acționeze în mod responsabil, dar trebuie să înceteze să mai vorbească și să amenințe Iranul în mass-media”, a scris el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

R.Moldova va trebui să accepte muncitori din India pentru a acoperi deficitul forței de muncă (experți)

R.Moldova va trebui să accepte muncitori din India pentru a acoperi deficitul forței de muncă (experți) Tendința pe piața muncii este ca în următoarea perioadă...

Mai mult de un milion de persoane, recenzate de la lansarea Recensământului populației și locuințelor

 Mai mult de un MILION de persoane, recenzate de la lansarea Recensământului populației și locuințelor Biroul Național de Statistică (BNS) anunță că, de la lansarea...

Principalul suspect în cazul omorului tinerei Ana-Maria Guja nu va trece poligraful. Solicitarea, respinsă de procuror

Principalul suspect în cazul omorului tinerei Ana-Maria Guja nu va trece poligraful. Solicitarea, respinsă de procuror Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei în...

Charles Michel: Războiul Rusiei în Ucraina întăreşte argumentele UE pentru o nouă extindere

Charles Michel: Războiul Rusiei în Ucraina întăreşte argumentele UE pentru o nouă extindere Invazia din 2022 a Rusiei în Ucraina a dat un nou impuls...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.