Opt saudiţi, condamnaţi pentru trădare și spionaj în beneficiul Iranului

Publicat:

Un tribunal penal saudit a condamnat marţi un cetăţean saudit la pedeapsa cu moartea şi alţi şapte la diferite pedepse cu închisoarea pentru trădare şi spionaj în beneficiul Iranului, principalul rival regional al Arabiei Saudite, informează televiziunea de stat, citată de AFP, scrie agerpres.

Sauditul condamnat la moarte a fost acuzat că şi-a “trădat ţara şi că a furnizat informaţii Iranului”, a precizat televiziunea Al-Ekhbariya pe Twitter.


Citește și : Trei ‘grei’ din CDU şi-au anunţat oficial candidaturile la şefia partidului

Ceilalţi au fost condamnaţi la pedepse totalizând 58 de ani de închisoare pentru că au “colaborat cu persoane care lucrau pentru o ambasadă a Iranului”, a adăugat ea.

Al-Ekhbariya nu a identificat persoanele şi nici nu a explicat cu ce ambasadă a Iranului sunt acuzate că au colaborat.

Arabia Saudită, putere sunită, a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul dominat de şiiţi după atacurile din 2016 ale manifestanţilor împotriva misiunilor sale din Iran, care s-au produs după executarea de către Riad a clericului şiit saudit Nimr al-Nimr.

Arabia Saudită este în dezacord cu Teheranul după revoluţia islamică din 1979 şi acuză Iranul că se amestecă în afacerile ţărilor din regiune.

Iranul a fost acuzat că ar fi responsabil pentru atacurile împotriva instalaţiilor petroliere saudite din septembrie anul trecut care au dus temporar la scăderea la jumătate a producţiei saudite. Teheranul a negat orice responsabilitate în comiterea acestor atacuri.

Citește și : Coronavirusul OPREŞTE filmările la ‘Mission Impossible’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.