Pakistan: Conferinţa Internaţională a Agenţiilor de Presă se desfăşoară în perioada 13-14 mai la Islamabad

Publicat:

Conferinţa Internaţională a Agenţiilor de Presă (ICNA), care se desfăşoară în perioada 13-14 mai la Islamabad, îşi propune promovarea colaborării între instituţiile de presă pentru a face faţă provocărilor revoluţiei media, informează agenţia de presă pakistaneză APP, potrivit agerpres.

Tema evenimentului de anul acesta este ”Presa din Pakistan – Oportunităţi şi provocări” şi are în centru agenţiile de presă şi provocările profesionale prin care trec acestea. Conferinţa doreşte să ofere participanţilor şansa de a pune în discuţie provocările curente şi dezvoltarea unei strategii.


Citește și : Irak: Cel mai ridicat absenteism la primele alegeri legislative după victoria asupra jihadiştilor

La conferinţă participă invitaţi din 20 de ţări printre care Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bahrain, Bulgaria, China, Egipt, Grecia, Indonezia, Iran, Kazahstan, Liban, Oman, Qatar, România, Siria, Tunisia şi Turcia.

Organizată la iniţiativa agenţiei de presă Associated Press of Pakistan (APP), conferinţa va oferi jurnaliştilor şansa de a se conecta în mod direct şi facil cu colegii din alte ţări pentru a explora noi domenii de cooperare, potrivit directorului APP, Masood Malik.

APP a iniţiat acest eveniment pentru a ”aborda situaţia dezvoltării mediului competitiv pentru agenţiile de presă din lume”, a mai precizat Malik.

Cele mai importante sesiuni ale conferinţei vor aborda teme precum Coridorul Economic China-Pakistan (CPEC), conectivitatea media, provocările viitoare ale agenţiilor de presă şi rolul agenţiilor de presă în era digitală.

Citește și : Spania: Joaquim Torra nu a reuşit să fie ales la şefia guvernului catalan

Prin recunoaşterea ”conectivităţii” ca punct de reper al vremurilor noastre, conferinţa îşi propune să contribuie la identificarea provocărilor tehnice şi profesionale în scopul colaborării şi schimbului de informaţii care uneori presupune dependenţa de surse indirecte de ştiri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.