Palestinienii au primit primele vaccinuri anti-COVID

Publicat:

Palestinienii au primit miercuri prima livrare de vaccinuri împotriva noului coronavirus prin mecanismul Covax destinat regiunilor defavorizate, a informat jurnalist AFP din Cisiordania ocupată, transmite şi agerpres.

Circa 60.000 de doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca alocate palestinienilor în cadrul programului Covax au ajuns miercuri dimineaţă pe Aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv, potrivit unei surse israeliene din cadrul serviciilor de securitate.


Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

“Aceste vaccinuri trimise în Cisiordania şi Fâşia Gaza vor fi cruciale pentru a face faţă pandemiei şi a permite o redresare economică” în teritoriile palestiniene, a estimat biroul lui Tor Wennesland, coordonatorul ONU pentru Orientul Mijlociu.

Potrivit Autorităţii Palestiniene, cu sediul în Cisiordania ocupată, aceste vaccinuri vor fi administrate începând de duminică într-o primă fază persoanelor cu vârsta de peste 75 de ani, pacienţilor cu cancer şi personalului medical.

Israelul, care a administrat cele două doze necesare de vaccin Pfizer/BioNTech la aproximativ 4,3 milioane de cetăţeni, a promis palestinienilor 5.000 de doze de vaccin. El a vaccinat recent peste 90.000 de palestinieni care lucrează în Israel sau în colonii în Cisiordania.

În plus, circa 60.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V provenind din Emiratele Arabe Unite au fost transportate în ultimele săptămâni în Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană de două milioane de locuitori, prin frontiera egipteană.

Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

Palestinienii trebuie, de asemenea, să primească vaccinuri din partea Chinei şi alte aproape două milioane de doze prin mecanismul Covax de ajutor pentru cele mai sărace ţări, înfiinţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Alianţa pentru vaccinuri.

De la începutul pandemiei, autorităţile au identificat în Gaza peste 57.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 568 de decese asociate acestei boli, în timp ce în Cisiordania ocupată au fost înregistrate circa 156.000 de infectări şi peste 1.745 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.