Papa Francisc a felicitat UNESCO cu prilejul a 75 de ani de la înfiinţare

Publicat:

Papa Francisc a trimis vineri un mesaj de felicitare Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), pe care a considerat-o “un interlocutor privilegiat” al Sfântului Scaun şi care se află de peste şapte decenii “în slujba păcii şi a solidarităţii între popoare”, relatează EFE, potrivit agerpres.  

În mesajul său de felicitare cu prilejul aniversării a 75 de ani de la înfiinţare, papa a elogiat totodată activitatea depusă de UNESCO “în slujirea dezvoltării integrale a persoanei şi a protejării patrimoniului cultural al umanităţii”.


Citește și :  Victor Chirilă este noul ambasador al R. Moldova în România

“Vă felicit din toată inima cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a acestei Agenţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Biserica are o relaţie privilegiată cu aceasta. De fapt, Biserica este în slujba Evangheliei, iar Evanghelia este mesajul cu cea mai mare forţă de umanizare pe care îl cunoaşte istoria. Este un mesaj de viaţă, de libertate şi de speranţă, care a inspirat nenumărate iniţiative educaţionale în toate timpurile şi în toate locurile şi a însufleţit creşterea ştiinţifică şi culturală a familiei umane”, a spus papa Francisc.

Mesajul papei a fost prezentat în cadrul ceremoniei, desfăşurată vineri 12 noiembrie, la sediul UNESCO din Paris.

Şefi de stat şi de guvern din întreaga lume s-au reunit la Paris pentru a sărbători 75 de ani de la înfiinţarea UNESCO şi pentru a revendica gestionarea acestei organizaţii, într-un moment în care multilateralismul şi organizaţiile internaţionale sunt puse sub semnul întrebării.

Citește și : Italienii sunt sfătuiţi să-şi facă doza booster! Numărul de infectări creşte vertiginos

În cadrul evenimentului au fost reamintite contribuţiile majore în protejarea societăţilor şi a culturilor realizate de UNESCO ce numără în prezent 193 de state membre.

Directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, realeasă marţi pentru un al doilea mandat, a susţinut relevanţa şi viziunea organizaţiei, subliniind că obiectivul său este de “a ancora UNESCO în secolul XXI”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.