Papa Francisc şi-a reînnoit apelul la ‘înţelepciune’, după controversata decizie a SUA privind Ierusalimul

Publicat:

Papa Francisc şi-a reînnoit duminică, într-un comunicat, apelul la ”înţelepciune” şi ”prudenţă” din partea tuturor, după controversata decizie a SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, relatează AFP. 

”Sfântul Părinte îşi reînnoieşte apelul la înţelepciune şi prudenţă din partea tuturor şi înalţă rugăciuni aprinse pentru ca responsabilii naţiunilor, în acest moment deosebit grav, să se angajeze în prevenirea unei noi spirale a violenţei”, se precizează în comunicatul Vaticanului.


Papa şi-a manifestat deja preocuparea făcând apel miercuri la ”respectarea statu-quo-ului”, în conformitate cu rezoluţiile ONU.

Duminică, Vaticanul a indicat că urmăreşte ”cu mare atenţie” situaţia din Orientul Mijlociu, îndeosebi din Ierusalim, ”Oraşul Sfânt pentru evreii, creştinii ş musulmanii din întreaga lume”.

Suveranul Pontif cere de asemenea ca responsabilii internaţionali ”să răspundă prin fapte şi vorbe la dorinţele de pace, justiţie şi de securitate ale populaţiilor de pe aceste pământuri martirizate”.

Înainte de desfăşurarea unor reuniuni convocate de Liga Arabă şi Organizaţia Cooperării Islamice (OCI), Vaticanul ”reaminteşte poziţia sa binecunoscută în ce priveşte caracterul unic al Oraşului Sfânt (Ierusalimul) şi necesitatea absolută de a respecta stau-quo-ul, în conformitate cu deciziile comunităţii internaţionale”.

Sfântul Scaun reaminteşte totodată că ”doar o soluţie negociată între israelieni şi palestinieni poate aduce o pace stabilă şi durabilă, şi poate garanta coexistenţa paşnică între două state în interiorul unor frontiere recunoscute pe plan internaţional”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.