Parlamentul consemnează o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova

Publicat:

Parlamentul consemnează o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova

Comisia politică externă și integrare europeană a organizat, astăzi, o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova, iar discuțiile s-au axat pe subiecte legate de diplomația economică. La discuții au mai participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Afacerilor Externe.

Discuțiile au avut drept scop identificarea instrumentelor pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special economice, dintre Republica Moldova și alte state, potrivit voceabasarabiei.md.


Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

„Diplomația economică reprezintă un pilon fundamental al politicii externe a oricărei țări, iar Republica Moldova nu face o excepție. Într-o lume tot mai interconectată și mai competitivă, este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a promova interesele economice ale țării noastre și pentru a atrage investiții străine în sectoarele-cheie ale țării”, a declarat șefa Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

De asemenea, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, a accentuat că printre obiectivele autorităților se regăsesc identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri, consolidarea parteneriatelor strategice și atragerea investițiilor. „Republica Moldova se află într-un moment crucial al parcursului său de dezvoltare economică și integrare europeană. Avem oportunitatea de a atrage investiții cu potențial ridicat, precum este tehnologia informației, agricultura, turismul și producția industrială”, a adăugat deputata Ina Coșeru.

Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a îndemnat consulii onorifici să rămână alături de Republica Moldova și să ajute cetățenii săi.

„Acum, este nevoie de mobilizare, de organizare și de multă încredere. Îndemnul nostru este să ajutați Republica Moldova să devină parte a lumii libere și democratice, pentru că acolo este locul ei”, a declarat vicepreședinta Parlamentului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.