Parlamentul European a aprobat o revizuire a politicii agricole comune a UE

Publicat:

Parlamentul European a aprobat o revizuire a politicii agricole comune a UE

Parlamentul European a dat miercuri undă verde unei revizuiri a politicii agricole comune (PAC) pentru a uşura sarcina administrativă pentru fermierii din UE.

Reuniţi la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, eurodeputaţii au aprobat o revizuire a regulamentului privind planurile strategice PAC şi a regulamentului orizontal PAC, cu 425 voturi pentru, 130 împotrivă şi 33 abţineri. Membrii PE au adoptat proiectul de lege cu modificările tehnice propuse de Consiliu şi aprobate de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European în 15 aprilie.


Citeşte şi: Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia – Stiripesurse.md

Regulamentul trebuie acum aprobat şi de Consiliu. Preşedinţia belgiană a Consiliului UE a informat Parlamentul că, în cazul în care eurodeputaţii aprobă propunerea în forma convenită de Comisia specială pentru agricultură a Consiliului, Consiliul va adopta acelaşi text. În urma aprobării de către Consiliu, legea va fi publicată în Jurnalul oficial al UE şi va intra imediat în vigoare. Fermierilor li se va permite deja să aplice “condiţionalităţile” de mediu revizuite pentru cererile lor de sprijin financiar din partea UE în 2024.

Parlamentul European a aprobat o revizuire a politicii agricole comune a UE

Revizuirea PAC modifică normele pentru trei condiţionalităţi de mediu pe care fermierii trebuie să le îndeplinească pentru a primi finanţare. Aceasta oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate ţărilor UE pentru a acorda derogări de la standardele PAC dacă există probleme legate de aplicarea lor şi probleme cauzate de condiţii meteorologice extreme. Fermele mici cu o suprafaţă mai mică de zece hectare ar fi exceptate de la controale şi sancţiuni dacă nu respectă anumite norme PAC.

Pentru a accelera adoptarea măsurilor, Parlamentul European a convenit să trateze dosarul în aşa-numita sa procedură de urgenţă.

Eurodeputaţii au decis marţi să nu se opună propunerii Comisiei Europene de completare a pachetului de simplificare a PAC. Conform textului, statele membre vor avea o mai mare flexibilitate atunci când aplică o altă condiţie PAC: cerinţa de a menţine proporţia dintre păşunile permanente şi suprafaţa agricolă peste 5% în comparaţie cu 2018 (GAEC 1).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Eminem îl ucide pe alter ego-ul Slim Shady în noul album: ‘Era doar o chestiune de timp’ 

VIDEO - Eminem îl ucide pe alter ego-ul Slim Shady în noul album: 'Era doar o chestiune de timp'  Unul dintre marile alter ego-uri din...

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: ‘Operație pe cord deschis și multe medicamente’

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: 'Operație pe cord deschis și multe medicamente' „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson,...

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui Sărbătoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țară având propriile sale...

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat Cu un miros de pământ și un gust...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.