Patru colonişti şi două grupuri ‘extremiste’ de militanţi israelieni, pe lista neagră a UE

Publicat:

Patru colonişti şi două grupuri ‘extremiste’ de militanţi israelieni, pe lista neagră a UE

Uniunea Europeană a impus vineri sancţiuni împotriva a patru colonişti israelieni şi a două grupuri “extremiste” de militanţi israelieni, pentru violenţe comise împotriva unor palestinieni în Cisiordania şi la Ierusalim, informează AFP.

Aceste persoane şi entităţi sancţionate “sunt responsabile de grave încălcări ale drepturilor omului la adresa unor palestinieni”, a declarat Consiliului UE, instituţie ce reprezintă cele 27 de state membre, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Aceste încălcări includ “acte de tortură şi alte tratamente pline de cruzime, inumane sau degradante, precum şi încălcarea dreptului la proprietate şi a dreptului la viaţă privată şi familială a palestinienilor în Cisiordania”, a explicat Consiliul UE într-un comunicat.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor şi interdicţii pentru eliberarea de vize.

UE a înscris de asemenea două organizaţii – Lehava şi Hilltop Youth – pe lista sa neagră. Cei patru indivizi sancţionaţi sunt Meir Ettinger şi Elisha Yered, liderii grupului Hilltop Youth, precum şi coloniştii Neria Ben Pazi şi Yinon Levi.

Decizia UE de a viza colonişti violenţi din Cisiordania intervine la două luni după măsuri similare luate de SUA şi Regatul Unit.

Uniunea Europeană a sancţionat pe 12 aprilie aripile militare ale Hamas şi Jihadului Islamic, pentru “violenţe sexuale generalizate” în timpul atacului din 7 octombrie împotriva Israelului.

Cisiordania, ocupată de Israel din 1967, se confruntă, de la începutul anului trecut, cu o escaladare a violenţelor, în special după izbucnirea războiului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Potrivit unor surse palestiniene oficiale, cel puţin 468 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene sau de colonişti în Cisiordania, din 7 octombrie încoace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina Suedia a dezvăluit marţi un nou plan de ajutor pentru "a garanta aprovizionarea cu energie" a...

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice Cinci candidați programați pentru audieri publice în perioada 30-31 mai și-au confirmat prezența, anunță...

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale...

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.