Pensionarii din Australia au o oră dedicată special pentru ei în magazine

Publicat:

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Australia va dedica o oră din programul zilnic exclusiv persoanelor de peste 60 de ani, măsură ce le-ar permite acestora să evite aglomeraţia generată de panica legată de noul tip de coronavirus, informează luni AFP, potrivit agerpres.

“Supermarketurile Woolworths vor avea deschis exclusiv pentru persoanele în vârstă sau cu handicap în intervalul orar 7-8 dimineaţa”, a anunţat gigantul australian din domeniul distribuţiei într-un comunicat.


Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

Această măsură ar urma să intre în vigoare marţi şi să dureze toată săptămâna, pentru a fi apoi reexaminată şi eventual prelungită.

În Australia, la fel ca în multe alte ţări din lume, consumatorii au dat buzna în supermarketuri pentru a-şi face stocuri de produse de primă necesitate, în pofida apelurilor autorităţilor de a nu intra în panică.

Potrivit specialiştilor, acest fenomen a afectat în special persoanele cele mai vulnerabile, mai ales persoanele în vârstă şi cu handicap, care nu-şi pot face cumpărăturile în fiecare zi şi care nu pot să înfrunte aglomerările din magazine.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

Potrivit unor studii asupra COVID-19 în China, rata de mortalitate este mult mai ridicată printre persoanele în vârstă de 60 de ani sau printre persoanele care suferă de o boală cronică.

În provincia britanică Irlanda de Nord, o filială a lanţului de supermarketuri Iceland a anunţat instaurarea unei măsuri asemănătoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.