Pericolele dietelor de pe internet: Riscurile ascunse ale pastilelor și ceaiurilor miraculoase pentru slăbit

Publicat:

Pericolele dietelor de pe internet: Riscurile ascunse ale pastilelor și ceaiurilor miraculoase pentru slăbit

Pe măsură ce vara se apropie, unii români recurg la diverse metode pentru a pierde în greutate. Însă, dietele disponibile pe internet, propuse de persoane neavizate, pot constitui un risc pentru sănătate, chiar dacă uneori conduc la pierderea în greutate.

Prin urmare, atât nutriționiștii cât și cadrele medicale lansează un semnal de alarmă crucial în rândul populației, avertizând cu privire la pericolele la care se expun cei care optează să utilizeze astfel de metode neverificate, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

În fiecare an, în preajma verii, românii caută diverse metode pentru a slăbi rapid înainte de vacanța la mare. Această dorință de a pierde în greutate este frecvent întâlnită printre cei care își petrec concediile pe litoral, chiar dacă adesea nu iau în considerare consecințele. O mulțime de persoane se bazează pe diete găsite pe internet, propuse de indivizi neavizați, sau chiar folosesc ceaiuri și pastile de slăbit, care nu sunt recomandate de medici.

„Aceste rezultate, obținute peste noapte, vin cu un preț. Se poate să scazi în greutate cu ajutorul unor diete minune, de pe internet, dar pierzi pe altă parte. Cel mai sănătos este să slăbești în timp, cu o alimentație echilibrată, stabilită de un nutriționist. Totodată, nu trebuie să uităm nici de sport, deoarece activitatea fizică este un element foarte important”, a precizat nutriționistul Andreea Pavel.

Nutriționiștii explică de ce aceste diete de pe internet pot fi periculoase și pot conduce la anumite afecțiuni.

„În general, dietele se pot oferi pe baza unor analize medicale. Noi, nutriționiștii, trebuie să știm cum arată analizele pacientului. Astfel, stabilim care sunt necesitățile organismului, pentru a nu exista probleme. Cum este, de exemplu, să scoatem alimentele care conțin fier din alimentația unei persoane care are un deficit mare de fier? Cei care oferă aceste diete minute, să le spun așa, nu țin cont de aceste aspecte delicate”, a mai adăugat nutriționistul.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Recomandările medicilor

Specialiștii din domeniul medical avertizează că pastilele și ceaiurile pentru slăbit, frecvent comercializate pe internet, reprezintă un real pericol pentru sănătate. De aceea, medicii îi îndeamnă pe locuitorii din Iași să solicite ajutorul specialiștilor atunci când se confruntă cu probleme legate de greutate.

,,Este important să știm că putem ajunge direct la spital din cauza curelor de slăbire haotice. De foarte multe ori este o mare țeapă la un click distanță. Astea sunt medicațiile minune care se găsesc pe internet. Ele reprezintă pericole pentru sănătate, pentru că nu le verifică nimeni. O cură de slăbire trebuie să țină cont de mai mulți factori: vârstă, sex, patologii asociate. Principiile alimentare trebuie să fie echilibrate, iar multe patologii preexistente pot fi agravate de aceste ceaiuri sau pastile-minune. Este nevoie de un nutriționist, dacă ne propunem să slăbim și dacă ne permitem acest lucru. Cu toate acestea, este important să avem un regim alimentar echilibrat și să facem activitate fizică”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a purtat discuții cu membrii Asociației...

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii În perioada 17 – 23 mai 2024, au activat peste o mie de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii...

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele în Vovceansk Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.