Persoanele juridice din R.Moldova vor putea implementa programul de loialitate Stock options plan

Publicat:

Persoanele juridice din R.Moldova vor putea implementa programul de loialitate Stock options plan

Persoanele juridice din Republica Moldova vor putea implementa programul de loialitate Stock options plan, oferind angajaților dreptul de a participa la capitalul social al angajatorului lor. Ministerul Finanțelor promovează conceptul în proiectul de politică fiscală și vamală pentru 2024.  Acest concept va fi introdus în Codul fiscal al Republicii Moldova.

Planul de opțiuni pe acțiuni este un program inițiat de o persoană juridică, prin intermediul căruia angajații și administratorii săi rezidenți în Republica Moldova vor putea achiziționa la un preț preferențial sau primi gratuit un anumit număr de interese participative în capitalul social al persoanei juridice, cum ar fi acțiunile emise de societatea angajatoare, potrivit infomarket.md.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Programul trebuie să fie aprobat printr-o hotărâre a adunării generale a acționarilor/participanților societății, iar cota-parte a planului de opțiuni de cumpărare de acțiuni nu poate depăși 25% din capitalul social pentru toți participanții la program.

Se așteaptă ca programul să încurajeze și să sporească loialitatea angajaților și managerilor societății. Pentru a se califica drept plan de opțiuni de cumpărare de acțiuni, programul trebuie să acopere o perioadă minimă de 3 ani de la data acordării dreptului respectiv până la data punerii în aplicare (achiziționarea/primirea drepturilor de participare).

În plus, veniturile obținute în cadrul acestui program nu vor fi supuse impozitului pe venit. Cu toate acestea, în cazul unor tranzacții ulterioare cu drepturi de participare achiziționate la un preț avantajos sau primite cu titlu gratuit, aceste venituri vor fi recunoscute ca fiind câștiguri de capital.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Baza de cost a activelor înstrăinate va fi prețul de achiziție preferențial al acestor acțiuni, iar în cazul primirii lor cu titlu gratuit, baza de cost va fi egală cu zero. Se preconizează că modificările relevante vor fi aduse articolelor 40 și 42 din CF. Consultările cu privire la proiectul de politică fiscală sunt deschise până la 19 iunie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.