Platforma DA cere tragerea la răspundere penală a responsabililor de invalidarea mandatului primarului de Căușeni

Publicat:

Platforma DA cere tragerea la răspundere penală a responsabililor de invalidarea mandatului de primar al orașului Căușeni, Anatolie Donțu. Acesta a câștigat alegerile locale cu un scor covârșitor de 76,3% din primul tur de scrutin al alegerilor locale din 5 noiembrie 2023.

Duminică, 19 noiembrie, Consiliul Electoral al circumscripției electorale Căușeni, a emis o hotărâre nemotivată în care se menționează că „se invalidează mandatul de primar al orașului Căușeni, ca urmare a exercițiului electoral desfășurat în data de 5 noiembrie 2023”.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Astfel, Platforma DA va contesta decizia membrilor Comisiei Electorale de nivelul II și califică gestul ca fiind „un act marca Berdilo”. Potrivit liderilor formațiunii, „legea e de partea lor și ei nu exclud că unele persoane implicate ar fi putut fi „influențate” ca să adopte o decizie ilegală”.

Primarul ales al orașului Căușeni, Anatolie Donțu, din partea Platformei DA, a declarat: „Nici nu mi-au motivat decizia, în baza unei contestări care a trecut deja verificări prin judecata de la Ștefan Vodă, prin Curtea de Apel, inclusiv Curtea Supremă s-a expus că eu am dreptul să candidez”.

Iar președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a comentat că primarul de Căușeni, Anatol Donțu, a câștigat alegerile din primul tur cu peste 76%.

„Câțiva corupți locali, care nu au putut câștiga alegerile, au decis să-l lipsească pe Anatolie Donțu de mandat prin a convinge membrii Comisiei Electorale de nivelul II să nu-i valideze mandatul de primar. Au decis s-o facă chiar duminică, când toată lumea era preocupată de turul II al alegerilor locale și au făcut-o ilegal, fiind pasibili de răspundere penală. Vom contesta această hotărâre ilegală și, după ce vom câștiga, vom solicita demisii și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în acest act marca „Berdilo””, a spus Plîngău.

El a mai menționat că în această luptă ei sunt alături nu doar de primarul ales al orașului Căușeni, ci și de alegerea celor 76% din locuitorii orașului care au decis altfel decât au dorit bandiții locali.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

„Avem bănuieli rezonabile să considerăm că membrii Comisiei Electorale de nivelul II au fost „influențați” să adopte această hotărâre ilegală”, a adăugat președintele Platformei DA.

Liviu Vovc, secretarul general al Platformei DA, a subliniat: „În zi de duminică, au invalidat mandatul de primar al orașului Căușeni pentru că nu le convine omul. Cu ce sunt mai bune vremurile astea decât cele plahotniuciste, când un om care nu este convenabil este pur și simplu scos din joc?”

CITESTE SI

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024 Toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi aleși până la începutul primăverii 2024....

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română Un vlogger din România, Cosmin Avram, a vizitat recent Republica Moldova. Acesta a mers în UTA Găgăuzia, pentru a...

Capul unei celebre rețele de hackeri a fost arestat

Capul unei celebre rețele de hackeri a fost arestat Forţele de poliţie din Ucraina, Franţa, Germania, Norvegia şi Statele Unite l-au arestat, într-un efort comun,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.