Poliţiştii americani au arestat zeci de studenţi de la UCLA

Publicat:

Poliţiştii americani au arestat zeci de studenţi de la UCLA

Poliţia a efectuat zeci de arestări joi, după ce a pătruns în tabăra protestatarilor propalestinieni instalată la Universitatea California (UCLA) din Los Angeles, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit presei locale, zeci de ofiţeri au ajuns în tabăra universitară şi s-au confruntat cu rezistenţa a sute de protestatari în timp ce încercau să îndepărteze barierele metalice şi din lemn şi alte obiecte care împiedicau accesul.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md

Acţiunile agenţilor au început la primele ore ale zilei de joi, când poliţia a lansat rachete de semnalizare peste tabără care au provocat explozii puternice, potrivit Los Angeles Times.

Poliţiştii americani au arestat zeci de studenţi de la UCLA

CNN a raportat mai multe încercări anterioare fără succes ale poliţiei de a pătrunde în zona în care protestatarii se baricadaseră şi că la operaţiune au participat unităţi din serviciul de operaţiuni speciale.

În videoclipurile la care a avut acces CNN se puteau vedea poliţişti îmbrăcaţi în echipament antirevoltă, cu căşti şi măşti de gaz, şi pregătindu-şi bastoanele atunci când au intrat în tabăra protestatarilor.

Unii dintre protestatari se aşezau în genunchi cu mâinile la spate, în timp ce ofiţerii îi reţineau şi continuau să scoată tot mai mulţi oameni din tabără, relatează CNN.

Cei reţinuţi erau transferaţi în autobuze care au fost amplasate în apropierea campusului universitar din California.

Intervenţia forţelor de ordine are loc după ce grupuri de protestatari proisraelieni îmbrăcaţi în negru şi purtând măşti albe s-au confruntat miercuri seară cu studenţi propalestinieni instalaţi în tabăra din campusul universitar care protestau faţă de războiul Israelului împotriva Hamas din Fâşia Gaza. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 mai 2024

Horoscop 17 mai 2024 Fecioarele găsesc diferite căi de a se răsfăța, iar Scorpionii amână deciziile importante, potrivit stiripesurse.ro. Horoscop 17 mai 2024 pentru Berbec Energia ta socială...

Mașinile devin tot mai computerizate, dar piața auto a avut de-a face cu un început de an dificil

Mașinile devin tot mai computerizate, dar piața auto a avut de-a face cu un început de an dificil Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este...

VIDEO – Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa primită după Eurovision clinicilor de oncologie

VIDEO - Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa primită după Eurovision clinicilor de oncologie Reprezentantul Croaţiei la ediţia din acest an a concursului muzical...

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro O sabie de război cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.