Polonia anunţă o operaţiune în desfăşurare împotriva spionilor ruşi

Publicat:

Polonia anunţă o operaţiune în desfăşurare împotriva spionilor ruşi

Serviciile de contrainformaţii poloneze ABW au anunţat joi o operaţiune în desfăşurare care vizează o reţea de spionaj rusă şi care este realizată în coordonare cu servicii din alte ţări, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“ABW acţionează în cadrul unei anchete privind activităţi de spionaj desfăşurate în numele Rusiei împotriva unor state şi instituţii ale Uniunii Europene”, a scris pe reţeaua X purtătorul de cuvânt al serviciilor speciale poloneze, Jacek Dobrzynski.


Citeşte şi: BNM ar putea plăti pentru furtul miliardului – Stiripesurse.md

În cadrul operaţiunii, ABW a efectuat miercuri percheziţii la Varşovia şi Tychy (sud) şi a “interogat persoane”.

Polonia anunţă o operaţiune în desfăşurare împotriva spionilor ruşi

Operaţiunea este rezultatul cooperării dintre ABW şi mai multe servicii europene, în special cele cehe, Praga anunţând miercuri o operaţiune similară.

Scopul reţelei vizate de operaţiune a fost “realizarea obiectivelor de politică externă ale Kremlinului, în special slăbirea poziţiei Poloniei pe scena internaţională, discreditarea Ucrainei şi a imaginii instituţiilor Uniunii Europene”, scrie ABW într-un comunicat.

Aceste obiective urmau să fie realizate prin intermediul unui site pro-rus, “voice-of-europe.eu”.

Polonia anunţă o operaţiune în desfăşurare împotriva spionilor ruşi

Operaţiunea ABW este, de asemenea, rezultatul punerii sub acuzare în ianuarie a unui polonez suspectat de spionaj în beneficiul serviciilor secrete ruse, a precizat ABW.

“Bărbatul, infiltrat printre parlamentari polonezi şi europeni, a îndeplinit sarcini comandate şi finanţate de colaboratori ai serviciilor de informaţii ruse”, inclusiv activităţi de propagandă, dezinformare şi provocare politică, destinate “construirii unor zone de influenţă ruse în Europa”.

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taiwan a raportat activitate militară chineză în apropierea insulei după ce Blinken a părăsit China

Taiwan a raportat activitate militară chineză în apropierea insulei după ce Blinken a părăsit China Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activității militare chineze...

Thomas Bach: ‘Dacă niciun sportiv palestinian nu se va califica la JO 2024, CIO îi va invita

Thomas Bach: 'Dacă niciun sportiv palestinian nu se va califica la JO 2024, CIO îi va invita Sportivii palestinieni trebuie să fie în număr de...

Cooperare nouă între China şi SUA pentru protecţia urşilor panda

Cooperare nouă între China şi SUA pentru protecţia urşilor panda O pereche de urşi panda gigant va fi trimisă la grădina zoologică din San Diego,...

Un bărbat a murit după ce s-a ciocnit cu automobilul într-un autocar cu pasageri

Un bărbat a murit după ce s-a ciocnit cu automobilul într-un autocar cu pasageri Un bărbat de 48 de ani a murit după ce automobilul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.