Popa, îndemnată să-și doneze salariul în favoarea asistenților personali

Publicat:

Popa, îndemnată să-și doneze salariul în favoarea asistenților personali

Președinta fracțiunii PAS în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa, a fost îndemnată, astăzi, să cedeze salariul său de funcție în favoarea asistenților personali din Chișinău.

Citește și: Putin nu a menționat Moldova și nici Transnistria în discursul său


Propunerea a venit din partea consilierului MAN,  Corneliu Pântea, tot el președinte de ședință a CMC.

Remarca a fost făcută în cadrul ședinței extraordinare a CMC și în contextul unui nou scandal legat de finanțarea grupelor cu program prelungit pentru elevii claselor primare din Chișinău și salarizarea asistenților personali din capitală.

În timp ce consilierii MAN argumentau că primăria nu are bani pentru acoperirea acestor cheltuieli, consiliera Popa i-a acuzat de „manipulare și minciună”.

„Sunteți un mincinos împreună cu Ion Ceban! Acești bani sunt în buget. Toate transferurile cu destinație specială la bugetul municipal au crescut!”, a menționat consiliera Popa.

În replică, Pântea a invocat creșterile bugetare de întreținere la nivel central și i-a propus Zinaidei Popa să cedeze salariul pe care-l ridică de la Moldexpo.

„Acum sunteți director la SA „Moldexpo”. Aveți un salariu de 40 de mii de lei. Asta  ar fi salarizarea a op asistenți  personali. Sunteți gata să donați banii pentru acești asistenți personali. La ce bun acest populism?”, a spus Pântea.

În prima jumătate a zilei, aleșii locali au reușit să aprobe doar ordinea de zi, s-au certat și insultat reciproc. De menționat că pentru fiecare zi de ședință, aleșii municipali ridică peste 3000 de lei – mai mult decât ridică unii pensionari din Moldova pentru o lună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.