Poza lui Charles al III-lea va fi pusă pe bancnotele din UK

Publicat:

Poza lui Charles al III-lea va fi pusă pe bancnotele din UK

Bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie în Regatul Unit începând din data de 5 iunie, a anunţat Banca Angliei miercuri, la mai mult de un an după ce a dezvăluit designul acestora, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Portretul suveranului britanic va apărea pe bancnote din poliester în valoare de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline şi vor circula în paralel alături de cele care conţin portretul regretatei regine Elisabeta a II-a.


Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md

Noi bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor fi imprimate doar pentru a le înlocui pe cele care sunt uzate şi pentru a face faţă unei eventuale creşteri generale a cererii de bancnote, a precizat Banca Angliei.

Instituţia londoneză a precizat că această abordare este în conformitate cu recomandările Casei Regale şi are ca scop minimizarea impactului financiar şi de mediu generat de această schimbare.

Poza lui Charles al III-lea va fi pusă pe bancnotele din UK

Acest lucru înseamnă că noile bancnote ce conţin portretul monarhul în vârstă de 75 de ani, cunoscut pentru campania sa în favoarea protejării mediului înconjurător, vor intra în circulaţie “în mod gradual”, a adăugat Banca Angliei.

Charles al III-lea, care a devenit rege după decesul reginei Elisabeta a II-a în 2022 la vârsta de 96 de ani şi după o domnie de 70 de ani, va deveni astfel al doilea monarh al cărui portret apare pe bancnote emise de Banca Angliei şi aflate în circulaţie.

Monetăria Regală a Regatului Unit (Royal Mint) a început să emită primele monede cu profilul său şi să le pună în circulaţie generală la sfârşitul anului 2022. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Havuzurile din oraș vor fi puse în funcțiune începând cu 1 mai

Havuzurile din oraș vor fi puse în funcțiune începând cu 1 mai Toate, cele 14 havuzuri funcționale din Chișinău sunt verificate, așa încât de sărbătorile...

Organizaţii ecologiste critică importurile europene de gaze de şist din SUA

Organizaţii ecologiste critică importurile europene de gaze de şist din SUA Mai multe organizaţii ecologiste au criticat într-un raport creşterea exporturilor de gaze naturale...

Alegerile locale noi la Căușeni vor avea loc pe 17 noiembrie după ce primarul ales a fost decăzut din drepturi

Alegerile locale noi la Căușeni vor avea loc pe 17 noiembrie după ce primarul ales a fost decăzut din drepturi Alegeri locale noi în orașul...

Despăgubire record pentru familia unei românce care a murit într-un accident, în Italia

Despăgubire record pentru familia unei românce care a murit într-un accident, în Italia O decizie istorică a fost luată de justiția din Italia, familia unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.