Practici tribale în Parlamentul Mexicului: Au tăiat o găină pentru a aduce ploaia!

Publicat:

Practici tribale în Parlamentul Mexicului: Au tăiat o găină pentru a aduce ploaia!

O găină a fost sacrificată miercuri în Senatul mexican pentru a oferi sângele ei zeului precolumbian al ploii Tlaloc, o ceremonie care a provocat un val de indignare, informează joi AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia – Stiripesurse.md


Scena inedită era difuzată pe reţelele sociale ale Parlamentului, însă transmisiunea a fost întreruptă după ce un participant, pe fundalul sonor al bătăilor de tobe, a tăiat gâtul găinii pentru a-i aduna sângele într-un recipient.

Practici tribale în Parlamentul Mexicului: Au tăiat o găină pentru a aduce ploaia!

Ceremonia era organizată de senatorul Adolfo Gomez, membru al partidului Morena aflat la putere, cu convocare pe reţelele instituţionale ale Senatului.

Însă, în seara aceleiaşi zile, instanţele de conducere ale camerei parlamentare s-au delimitat de această iniţiativă, atribuind întreaga răspundere senatorului.

Puterea legislativă “nu susţine în niciun caz faptele raportate şi va lua măsurile disciplinare pertinente împotriva senatorului responsabil”, potrivit unui comunicat.

Practici tribale în Parlamentul Mexicului: Au tăiat o găină pentru a aduce ploaia!

Gomez s-a justificat invocând vechi tradiţii. Constituţia mexicană stipulează că trebuie “respectate tradiţiile popoarelor de origine” ale ţării, a subliniat el în faţa jurnaliştilor.

Asociaţii de apărare a animalelor au amintit în schimb că sacrificarea şi relele tratamente faţă de animale sunt interzise în Ciudad de Mexico.

Organizaţia Anima Naturalis Mexico a anunţat pe reţeaua socială X că va depune plângere împotriva senatorului şi că va organiza joi o manifestaţie în faţa Senatului, pentru a cere demisia lui.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.