Premieră în Arabia Saudită. Regele Salman l-a primit la Riad pe patriarhul maronit libanez

Publicat:

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a primit marţi pe patriarhul maronit libanez, cardinalul Mar Bechara Boutros al-Rahi, o premieră istorică într-un moment în care Riadul accentuează presiunea asupra mişcării şiite Hezbollah, aliată a Iranului, transmite AFP, conform agerpres.

Cardinalul maronit, sosit luni la Riad, s-a întâlnit şi cu premierul libanez Saad Hariri, care şi-a anunţat în urmă cu zece zile, de la Riad, demisia neaşteptată, şi a cărui soartă face obiectul unor intense speculaţii.


Citeşte şi: Tot mai multe guverne folosesc reţelele sociale ca instrument de manipulare

Aceasta este prima vizită în Arabia Saudită a unui înalt responsabil libanez de la anunţul lui Hariri. La 4 noiembrie, Saad Hariri denunţase controlul preluat asupra ţării sale de Iran şi de mişcarea Hezbollah, membră a guvernului său.

După cum a relatat agenţia oficială saudită SPA, patriarhul libanez şi regele Salman ‘au evocat relaţiile frăţeşti între regat şi Liban şi au confirmat importanţa rolului diferitelor religii şi culturi pentru promovarea toleranţei şi renunţarea la violenţă’.

Demnitarul religios libanez urmează să aibă o întrevedere şi cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Vizita monseniorului al-Rahi este prima a unui patriarh maronit în Arabia Saudită, a subliniat patriarhia într-un comunicat.

Citeşte şi: Decizie neaşteptată la Washington: Pensia foştilor preşedinţi este diminuată semnificativ

Ea marchează unul din rarele momente de schimburi interreligioase în regatul saudit ultraconservator, pe teritoriul căruia se află locurile cele mai sfinte ale islamului.

Demisia lui Hariri, care a aruncat Libanul în criză, a intervenit într-un context de tensiuni crescute între Arabia Saudită, sunnită, şi Iranul şiit, care susţin părţi opuse în conflicte din regiune, mai ales în Siria şi în Yemen.

Clasa politică libaneză consideră că Hariri este reţinut împotriva voinţei sale în Arabia Saudită, chiar dacă Hariri a dat duminică asigurări că va reveni ‘foarte curând’ în ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.