Premierul belgian consideră China drept ţară ostilă, în urma unor acuzaţii de spionaj

Publicat:

Premierul belgian Alexandre de Croo consideră China drept ţară ostilă, în urma unor acuzaţii de spionaj

Prim-ministrul Belgiei, Alexandre de Croo, a descris miercuri China drept o ţară “uneori foarte ostilă”, în urma acuzaţiilor că Beijingul a recrutat un membru al partidului belgian de extremă dreapta Vlaams Belang ca agent de informaţii, potrivit Reuters.

“Nu trebuie să subestimăm cât de mult nu le place puterilor străine democraţia noastră, unitatea noastră. Spre deosebire de Rusia, China nu ne atacă continentul, dar rămâne o ţară care este uneori foarte ostilă. Acest lucru nu ar trebui respins ca nesemnificativ”, a declarat De Croo pentru principalele două ziare importante din Belgia, Le Soir şi De Standaard, scrie stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

“Democraţia belgiană este vândută. Chinezii încearcă să cumpere influenţă pentru a ne destabiliza democraţia. Prin ‘Chinagate’, sau ar trebui să spun interesul chinez, totul se dezvăluie în faţa ochilor noştri”, a subliniat el.

De Croo a reacţionat la relatări de săptămâna trecută din ziarele Financial Times, Le Monde şi Der Spiegel, care susţineau că Frank Creyelman, din partidul Vlaams Belang, a lucrat cu spioni chinezi timp de cel puţin trei ani.

Tom Van Grieken, liderul Vlaams Belang, care este în favoarea independenţei flamande, l-a exclus vineri pe Creyelman din partid în urma acuzaţiilor.

Premierul belgian Alexandre de Croo consideră China drept ţară ostilă, în urma unor acuzaţii de spionaj

De Croo a mai spus că Steven Creyelman, fratele lui Frank Creyelman şi, de asemenea, membru al Vlaams Belang, ar trebui să fie înlăturat de la preşedinţia comisiei parlamentare pentru achiziţii de apărare, dar a recunoscut că nu este decizia sa.

“Motto-ul meu este: mai bine în siguranţă decât să-mi pară rău. El prezidează una dintre cele mai sensibile comisii din Parlament”, a spus premierul belgian, făcând o comparaţie între această presupusă afacere de spionaj chinez şi aşa-numitul scandal ‘Qatargate’.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Qatargate, cel mai mare scandal care a zguduit politica Uniunii Europene din ultimele decenii, se bazează pe suspiciuni conform cărora Qatarul şi Marocul au mituit politicieni, asistenţi parlamentari şi organizaţii neguvernamentale pentru a influenţa procesul decizional în legislativul comunitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.