Premierul indian Modi îndeamnă, înaintea summitului G20, Naţiunile Unite la regândirea priorităţilor pentru secolul al XXI-lea

Publicat:

Prim-ministrul indian Narendra Modi a lansat un apel Naţiunilor Unite la o reformă care să ţină cont de realităţile secolului al XXI-lea pentru a asigura reprezentarea vocilor care contează, transmite Reuters, citând un interviu acordat agenţiei Press Trust of India, publicat duminică.

‘O abordare de mijlocul secolului al XX-lea nu poate servi lumii în secolul al XXI-lea’, a declarat Modi, care va fi gazda summitului G20 la sfârşitul săptămânii viitoare.


Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

Modi, liderul celei mai populate ţări din lume şi aspirante la un loc de membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, încearcă să crească statutul Indiei şi să îi promoveze cauzele, printre care anularea datoriilor nesustenabile, folosind tribuna globală oferită de reuniunea care va începe pe 9 septembrie.

În interviu, prim-ministrul indian şi-a reafirma sprijinul pentru ca Uniunea Africană să devină membru deplin al G20.

Summitul de două zile va prilejui lista de invitaţi cea mai importantă avută vreodată de India, de la preşedintele american Joe Biden la cel francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

‘Instituţiile internaţionale trebuie să recunoască realităţile în schimbare, să îşi revizuiască priorităţile’, a spus Modi, insistând că este crucial să fie asigurată reprezentarea tuturor vocilor.

‘Preşedinţia Indiei a G20 a sădit de asemenea seminţele încrederii în ţări din aşa-numita Lume a Treia’, a adăugat el.

Modi a mai spus că preşedinţia indiană a G20 a condus la recunoaşterea faptului că politicile antiinflaţie într-o ţară nu dăunează altora.

Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

Inflaţia îi loveşte puternic pe mulţi oameni sărăci din India. Într-un sondaj al Reuters, economişti au prognozat că inflaţia va rămâne cel puţin până în octombrie peste limita de 6% stabilită de Banca Centrală.

Modi a lansat şi un apel la cooperare globală în lupta împotriva criminalităţii cibernetice, arătând că ‘terorişti care folosesc dark net, metaverse, criptomonede pentru a-şi realiza scopurile infame pot avea efecte asupra ţesutului social al naţiunilor’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune din Slovacia: Starea premierului Fico se ameliorează

Starea premierului Fico se ameliorează Starea premierului slovac Robert Fico se ameliorează, inclusiv capacitatea sa de comunicare, la cinci zile după ce a fost rănit...

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat luni că a emis un mandat de arestare...

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.