Premierul Ucrainei: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie

Publicat:

Premierul Ucrainei: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal, a transmis, joi, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum, că Ucraina are nevoie de sisteme Patriot şi că speră că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie, pentru că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar fi “victoria tuturor democraţiilor”.

“Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie. Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina’, a declarat, joi, Şmîhal, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum. El a subliniat că victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României.


“De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor. Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri”, a subliniat Denis Şmîhal.

Oficialul ucrainean a punctat că ţara sa are, în primul rând, nevoie de sprijin militar, prioritare fiind sistemele de apărare antiaeriană, muniţia pentru artilerie, rachetele cu rază lungă şi medie de acţiune. La fel de importantă este, potrivit acestuia, confiscarea activelor ruseşti indisponibilizate, care “trebuie să contribuie la recuperarea şi rezilienţa Ucrainei”. De asemenea, în opinia premierului Ucrainei, regimul sancţiunilor împotriva economiei ruse trebuie întărit.

Ediţia cu numărul 8 a evenimentului “Black Sea and Balkans Security Forum”, dedicat problemelor de apărare, securitate şi relaţii internaţionale privind regiunea extinsă a Mării Negre şi a Balcanilor, are loc la Bucureşti, în perioada 23-24 mai. Potrivit organizatorului, New Strategy Center, forumul include 41 de paneluri şi 161 de oficiali, diplomaţi, militari şi analişti de renume din statele-membre ale Uniunii Europene şi NATO, precum şi din ţări partenere.

Temele centrale ale acestei ediţii abordează securitatea în regiunea Mării Negre, ameninţările de tip hibrid care se manifestă pe multiple planuri, aspecte ce ţin de securitatea energetică, securitatea alimentară, combaterea dezinformării, rezilienţa cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest şi alte subiecte prioritare pe agenda publică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 28 iunie 2024 

Horoscop 28 iunie 2024  Dragostea bate la uşă pentru unii nativi ai zodiacului. Astrologii au veşti bune, potrivit stiripesurse. Horoscop 28 iunie 2024 Berbec Berbecii sunt foarte...

Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric

Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric miercuri de Consiliul...

Larry, motanul din Downing Street Nr. 10, se pregăteşte pentru o nouă coabitare

Larry, motanul din Downing Street Nr. 10, se pregăteşte pentru o nouă coabitare A trecut prin atâtea crize politice şi scandaluri încât a devenit, de-a...

Beneficiile pe care le obținem dacă facem Pilates. De ce ar trebui să fie parte din rutina zilnică

Beneficiile pe care le obținem dacă facem Pilates. De ce ar trebui să fie parte din rutina zilnică Peisajul sănătății și al fitnessului întâmpină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.