Preşedintele Iranului: SUA sunt ‘complice la crimele’ Israelului în Gaza

Publicat:

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a acuzat miercuri SUA că sunt “complice la crimele” Israelului, după bombardarea unui spital din Gaza şi după vizita în Israel a preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP.

“Bombele care cad pe populaţia din Gaza sunt americane (…). Lumea consideră SUA complice la crimele regimului sionist”, a declarat Raisi, adresându-se celor câteva mii de manifestanţi adunaţi într-o piaţă din Teheran, la apelul autorităţilor, după atacul de marţi asupra spitalului Ahli Arab din Gaza, soldat cu sute de morţi.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Preşedintele iranian a mai afirmat în discursul său că “sfârşitul regimului sionist va începe cu atacul asupra spitalului” şi a subliniat că “lumea musulmană şi opinia mondială” cer “sfârşitul bombardamentelor cât mai rapid posibil, încheierea blocadei impuse în Gaza şi ruperea relaţiilor politice” stabilite de statele arabe care s-au apropiat de Israel în ultimii ani.

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Gaza, a acuzat Israelul că se află la originea raidului care a lovit spitalul, în timp ce armata israeliană a spus că a fost vorba de un tir de rachetă ratat de Jihadul Islamic, un alt grup armat palestinian, care a dezminţit acest lucru.

Manifestanţii adunaţi la Teheran au arborat drapele iraniene, palestiniene şi ale Hamas, iar unii au scandat “Jos Israelul”, “Jos SUA” şi “Palestina va fi eliberată”, a constatat un jurnalist AFP.

Au mai avut loc mitinguri în alte oraşe mari din Iran, precum oraşul sfânt Maşhad din est sau Ispahan (centru).

Aflat miercuri în vizită în Israel, preşedintele american Joe Biden a deplâns pierderea de vieţi în atacul comis pe 7 octombrie de Hamas contra Israelului, dar le-a cerut israelienilor să nu se lase cuprinşi de furie.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

”Deşi simţiţi acea furie, nu lăsaţi ca ea să vă consume! După 11 septembrie, eram înfuriaţi în Statele Unite. Deşi căutam dreptatea şi am obţinut-o, am făcut şi greşeli”, a explicat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Planeta Saturn a ‘lansat’ o cometă în afara sistemului solar. Obiectul călătorește cu viteze de peste 10.000 de km/h

Planeta Saturn a 'lansat' o cometă în afara sistemului solar. Obiectul călătorește cu viteze de peste 10.000 de km/h Astronomii cred că au descoperit o...

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Ce indică studiile

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Ce indică studiile Studiile arată că, în medie, femeile au nevoie de aproximativ 11...

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu?

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu? Cafeaua decofeinizată, în general lipsită de cel puțin 97% din cofeină, reprezintă o alternativă gustoasă la cafeaua...

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania Partidele de opoziție din Germania și membri ai coaliției guvernamentale cer mai multe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.