Preşedinţia belgiană a UE anunţă un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene

Publicat:

Preşedinţia belgiană a UE anunţă un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene

Ambasadorii statelor membre UE au ajuns miercuri seară la un acord care vizează prelungirea importurilor, scutite de tarife vamale, de produse agricole ucrainene, cu o “abordare echilibrată între sprijinul pentru Ucraina şi protejarea pieţelor agricole din UE”, a anunţat preşedinţia belgiană a UE, transmite Reuters.

Acest acord urmează să meargă spre Parlamentul European pentru aprobare, în ideea de a se “ajunge rapid la un acord”, a informat preşedinţia belgiană a UE într-o postare pe platforma de social media X, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Săptămâna trecută, UE a ajuns la un acord provizoriu care acordă producătorilor ucraineni de alimente acces fără taxe vamale pe pieţe din UE, până în luna iunie 2025, însă cu noi limite la importurile de cereale. Cu toate acestea, Franţa şi Polonia au apreciat că aceste restricţii sunt insuficiente şi au făcut un apel pentru noi restricţii, în ideea de a evita ceea ce Franţa şi Polonia au catalogat drept destabilizarea pieţelor agricole din UE.

Un diplomat UE din apropierea discuţiilor a declarat pentru Reuters că noul acord anunţat de preşedinţia belgiană este similar cu cel provizoriu de săptămâna trecută însă a fost modificată perioada de referinţă care este utilizată pentru a decide când se aplică o frână de urgenţă prin introducerea de tarife vamale la unele produse.

Acordul iniţial stipula că tarifele vor intra în vigoare la carne de pasăre, ouă, zahăr, ovăz, porumb, crupe şi miere, dacă importurile vor depăşi valorile medii din 2022 şi 2023.

Noul compromis extinde perioada de referinţă pentru a include şi al doilea semestru din 2021, a precizat diplomatul citat de Reuters. Acesta a adăugat însă că nu au fost adăugate noi produse pe lista celor care sunt vizate de frâna de urgenţă.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eforturile Ucrainei de menținere pe linia de plutire

Eforturile Ucrainei de menținere pe linia de plutire S-ar putea ca vremea penetrărilor-fulger ale liniei frontului să se fi încheiat. Având în vedere că Rusia...

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fost provocat de un elev

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fost provocat de un elev Incendiul  din această dimineață de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fi fost provocat...

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova,...

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție – la fața locului

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție - la fața locului Cinci echipaje de pompieri au intervenit pe strada Dacia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.