Primarul satului Colonița riscă să rămână fără mandat. ANI a transmis cererea în instanță

Publicat:

Primarul satului Colonița riscă să rămână fără mandat. ANI a transmis cererea în instanță

Primarul satului Colonița, Angela Zaporojan, riscă să rămână fără mandat. Inspectorii de integritate au identificat că deține o avere nejustificată de câteva sute de mii de lei și au remis dosarul în instanța de judecată.

Citește și: Șoferul în mașina căruia a urcat fata din Orhei a fost reținut


În urma procedurii de control a Autorității Naționale de Integritate (ANI), în privința primarului de Colonița și membrilor familiei sale, inspectorii au stabilit o avere cu caracter nejustificat în mărime de 802 692 lei rezultată din diferența substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile suportate pentru anii 2019 – 2022.

Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, primarului îi va fi încetat mandatul.

Acesta va fi decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Angela Zaporojan a fost aleasă în funcție de primar la Colonița din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională, al cărei lider este primarul municipiului Chișinău – fostul comunist și socialist, Ion Ceban.  

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Estonia susține că Rusia încalcă normele internaționale privind spațiul aerian

Estonia susține că Rusia încalcă normele internaționale privind spațiul aerian Estonia acuză Rusia că a încălcat reglementările internaționale privind spațiul aerian prin interferența cu semnale...

Situația din Moldova – subiect de discuții la Londra

Situația din Moldova – subiect de discuții la Londra Situația internă din R. Moldova a fost discutată la Londra. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi,...

Plafonarea impusă preţului petrolului rusesc nu funcţionează, avertizează companii de asigurare occidentale

Plafonarea impusă preţului petrolului rusesc nu funcţionează, avertizează companii de asigurare occidentale Un grup de companii de asigurare occidentale atenţionează că plafonarea tarifară asupra petrolului...

Netanyahu avertizează: Vom intra în Rafah cu sau fără un acord privind ostaticii

Netanyahu avertizează: Vom intra în Rafah cu sau fără un acord privind ostaticii Militarii din Israel vor intra în Rafah cu sau fără un acord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.