Primele veşti bune despre starea de sănătate a Papei

Publicat:

Primele veşti bune despre starea de sănătate a Papei

Papa Francisc, a cărui stare fragilă a sănătăţii a reprezentat o sursă de îngrijorare în ultimele săptămâni, pare să fie miercuri într-o formă mai bună, înaintea programului încărcat al Sărbătorilor Pascale, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Suveranul pontif în vârstă de 87 de ani a citit integral textele pregătite pentru audienţa sa săptămânală, fără a mai delega un ajutor să le citească, aşa cum a făcut în ultimele 4 săptămâni şi a făcut şi o serie de completări şi de remarci.


Francisc a lansat noi apeluri la pace în Ucraina şi în Orientul Mijlociu, şi a salutat în mod public doi bărbaţi din audienţă, un israelian şi un palestinian, care şi-au pierdut fiicele în conflictul israelo-palestinian. El i-a descris pe cei doi ca pe doi prieteni “care se iubesc unul pe celălalt şi au trăit aceeaşi crucificare”.

Primele veşti bune despre starea de sănătate a Papei

Conform Vaticanului, cei doi bărbaţi sunt Bassam Aramin şi Rami Elhanan, membri ai Parents Circle Families Forum (PCFF), un grup israelo-palestinian care aduce laolaltă rudele victimelor acestui conflict.

Fiica lui Aramin, Abir, 10 ani, a fost rănită mortal de un poliţist de frontieră israelian în 2007, în timp ce fiica lui Elhanan, Smadar, a fost ucisă de un atacator palestinian sinucigaş în 1997, chiar înainte să împlinească 14 ani.

Papa, care menţine zilnic contactul telefonic cu parohia catolică din Gaza, a publicat şi o scrisoare deschisă către catolicii din Orientul Mijlociu, în care îşi exprimă simpatia pentru “suferinţa şi lupta” lor, “în special pe perioada ultimelor luni”.

Primele veşti bune despre starea de sănătate a Papei

Suveranul Pontif suferă de mai bine de o lună de ceea ce Vaticanul a descris iniţial drept “o răceală”, apoi “bronşită” şi “gripă”, condiţii în care şi-a limitat apariţiile publice, a anulat câteva întâlniri şi a mers de mai multe ori la spital pentru analize şi examene medicale. Preocupările despre starea sa de sănătate au fost reînnoite în urmă cu trei zile, când papa nu a mai susţinut omilia la o slujbă de Duminica Floriilor în Piaţa Sf. Petru.

Papa Francisc trebuie să susţină o serie de servicii şi ceremonii religioase în Săptămâna Patimilor, printre care şi ritualul spălării picioarelor ce se va desfăşura joi într-o închisoare pentru femei din Roma.

Papa, care se confruntă şi cu probleme de mobilitate din cauza unei afecţiuni la un genunchi, a sosit miercuri în sala de audienţe Paul al VI-lea deplasându-se pe jos, cu ajutorul unui baston, fără fotoliul rulant pe care-l foloseşte uneori. Suveranul pontif a părut bine dispus şi li s-a adresat credincioşilor comentând pe seama vremii ploioase de la Roma, care a dus la mutarea întrunirii în interior în ultima clipă. “Este adevărat că suntem un pic înghesuiţi aici, dar măcar nu vom fi uzi”, le-a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre divorț? Locuiesc deja separat

Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre divorț? Locuiesc deja separat Jennifer Lopez și Ben Affleck, care s-au căsătorit în iulie 2022, se pare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.