Prinţul Philip şi-a petrecut a şaptea noapte în spital

Publicat:

Prinţul Philip, în vârstă de 99 ani, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a petrecut cea de-a şaptea noapte în spital după ce a fost internat săptămâna trecută ca măsură de precauţie, informează Reuters marţi, potrivit agerpres.

Philip, duce de Edinburgh, a fost internat săptămâna trecută, marţi seara, la King Edward VII Hospital, o unitate privată din Londra, după ce s-a simţit său, iar medicul personal l-a sfătuit să rămână sub supravegherea specialiştilor.


Vezi şi: NASA publică filmarea cu coborârea lui Perseverance pe Marte

Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la castelul Windsor, reşedinţă situată în vestul Londrei, unde cuplul regal a stat pe perioada lockdownului impus de pandemia de COVID-19.

Atât regina, cât şi prinţul au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar afecţiunea ducelui nu are legătură cu COVID-19, scrie Reuters. O sursă din casa regală a precizat că Philip urmează să rămână în spital toată această săptămână şi că este într-o dispoziţie bună.

Prinţul William, fiul prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, a declarat luni că bunicul său este bine şi se află sub supraveghere.

Problemele de sănătate ale prinţului Philip vin într-un moment dificil pentru regină şi monarhie după ce fratele mai mic al lui William, prinţul Harry, şi soţia sa, Meghan, au anunţat săptămâna trecută că renunţă la toate legăturile oficiale cu monarhia.

Harry (36 de ani) şi Meghan (39 de ani) au renunţat la atribuţiile regale anul trecut în martie, iar separarea a fost oficializată vineri, când cuplul princiar a pierdut patronajele regale.

Aceştia s-au mutat cu fiul lor, Archie, în California de Sud pentru a duce o viaţă mai independentă departe de ochii presei britanice, iar luna viitoare vor acorda un amplu interviu celebrei prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Citeşte şi: Soţia lui ‘El Chapo’ a fost arestată pentru trafic de droguri

Spitalizarea prinţului Philip, confidentul reginei pe parcursul celor 69 de ani de domnie şi capul familiei, o lipseşte pe suverană de sfaturile acestuia.

În ultimii ani, prinţul a fost o prezenţă mai degrabă discretă după ce s-a restras din viaţa publică în 2017, când multe dintre îndatoririle sale oficiale au fost preluate de alţi membri ai familiei regale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.