Procurorul CPI, ‘profund îngrijorat’ de situația din Rafah

Publicat:

Procurorul CPI, ‘profund îngrijorat’ de situația din Rafah

Procurorul Curții Penale Internaționale Karim Khan este „profund îngrijorat de bombardamentele raportate și de potențiala incursiune terestră a forțelor israeliene în Rafah”, a spus acesta, luni, pe platforma de socializare X, scrie Reuters.

El a reiterat faptul că CPI „investighează în mod activ orice infracțiuni presupuse a fi comise” în Gaza și a afirmat că „cei care încalcă legea vor fi trași la răspundere”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că patru batalioane Hamas se află la Rafah. Aici se află și sute de mii de persoane strămutate de violențele din nordul țării.

Netanyahu spune că Israelul nu își poate atinge obiectivul de eliminare a militanților islamiști cât timp aceștia rămân acolo. Civilii ar trebui să fie evacuați din zona de luptă, a spus acesta.

Khan a cerut, de asemenea, eliberarea imediată a tuturor ostaticilor reținuți în Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, adăugând că acest lucru „reprezintă, de asemenea, un obiectiv important al investigațiilor noastre”.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Israelul nu este membru al Curții de la Haga și nu recunoaște jurisdicția acesteia. Însă, în octombrie, Khan a subliniat că instanța sa are jurisdicție asupra oricăror potențiale crime de război comise de Hamas în Israel și de israelieni în Fâșia Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Justin şi Hailey Bieber aşteaptă un copil

Justin şi Hailey Bieber aşteaptă un copil Superstarul pop canadian Justin Bieber şi modelul american Hailey Bieber au anunţat  că aşteaptă un copil, transmite AFP. Într-o...

Prinţul William spune că soţia lui, Kate, ‘se simte bine’

Prinţul William spune că soţia lui, Kate, 'se simte bine' Prinţul William al Marii Britanii a declarat vineri că soţia lui, Kate, ''se simte...

Mallorca şi Ibiza impun restricţii privind consumul de alcool pe domeniul public

Mallorca şi Ibiza impun restricţii privind consumul de alcool pe domeniul public Mallorca şi Ibiza, două insule spaniole recunoscute pentru vacanţele pe plaje şi petrecerile...

‘Stăpânul inelelor’: Un film despre Gollum, cu Peter Jackson şi Andy Serkis, va fi lansat în 2026

'Stăpânul inelelor': Un film despre Gollum, cu Peter Jackson şi Andy Serkis, va fi lansat în 2026 Un nou film plasat în universul „Stăpânul Inelelor”,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.