Protest la Guvern organizat de Renato Usatîi: ‘Dați gaz, jos PAS!’

Publicat:

Protest la Guvern organizat de Renato Usatîi: ‘Dați gaz, jos PAS!’

Liderul Partidului Nostru „Renato Usatîi” a organizat astăzi, 13 martie, un protest în fața Guvernului Republicii Moldova.

„Mulțumesc că ați venit astăzi pentru a participa nu la un eveniment politic al Partidului Nostru, dar pentru a participa la un eveniment care îi vizează astăzi pe toți cetățenii Republicii Moldova. Am așteptat mult această zi, ședința de judecată de astăzi”, susține Renato Usatîi.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Acesta spune că fiecare cetățean a fost martor când anul trecut, în luna iunie, a ieșit în fața Republicii Moldova și a prezentat dovezi că există două piețe paralele în țară.

„Pentru fiecare dintre voi, prețul la gaz este de 29 de lei, pentru altcineva – de 10-14 lei. (…) Am demonstrat atunci cetățenilor fața reală a guvernării”, spune liderul Partidului Nostru.

Prima ședință de judecată în dosarul „Renato Usatîi vs Comisia pentru Situații Excepționale (CSE)” a durat mai puțin de două ore. În instanță s-au prezentat doar Renato Usatîi și avocatul acestuia. În sală nu a fost nici un reprezentant al Guvernului. Usatîi a avut posibilitatea să se expună în fața instanței, dar și să prezinte actele care probează acuzațiile aduse guvernării. Precizăm că liderul PN cere tarife mai mici la gazele naturale, cu o dată din urmă, adică din 1 februarie 2023.

Decizia finală a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, va fi anunțată la sfârșitul lunii martie.

https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=214023465106011

„Ședința de judecată, următoarea, a fost programată pentru data de 29 martie. Atunci va fi anunțată și decizia finală. Vom vedea decizia și ulterior vom mai discuta. (…) Dacă autoritățile țării noastre consideră că problemele pot fi soluționate doar în stradă, atunci așa și vom proceda”, a declarat Renato Usatîi.

În timpul ședinței de judecată, în fața sediului Judecătoriei Chișinău, au venit mai mulți susținători ai Partidului Nostru care au scandat „Dați gaz, jos PAS!”.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Amintim că Renato Usatîi a expediat, în data de 15 iunie curent, un demers către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Acesta a solicitat emiterea unei dispoziții privind aplicarea tarifului micșorat la gazele naturale, cu data din urmă, adică începând cu 1 februarie 2023. Câteva zile mai târziu, Renato Usatîi a dat în judecată CSE, după tăcerea Comisiei la solicitarea politicianului.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.