Proteste violente în Georgia, în fața Parlamentului: Poliția a intervenit în forță – VIDEO

Publicat:

Proteste violente în Georgia, în fața Parlamentului: Poliția a intervenit în forță – VIDEO

Poliția din Tbilisi a reținut mai mulți protestatari din fața parlamentului georgian, unde are loc o manifestație împotriva unei legi „cu privire la transparența influenței străine”, a informat presa georgiană. Tot azi, în Parlamentul din Georgia, a avut loc inclusiv o bătaie pe această temă.

Ministerul Afacerilor Interne din Georgia a emis o declarație în care a chemat la calm și a rugat persoanele participante la acțiune să nu încalce legea cu privire la întruniri și demonstrații. Ministerul avertizează că poliția va fi forțată să reacționeze și să folosească mijloace speciale, asta dacă protestatarii încearcă să încalce legea, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Protestul însă continuă

Mișcarea este organizată de forțele de opoziție. La acesta participă și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

Forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne și tunurile cu apă au fost mobilizate în fața Parlamentului.

Între timp, comisia juridică parlamentară a aprobat, luni seara, proiectului de lege, totul într-o primă lectură, dar și după unele bătăi între parlamentari .

Președintele îi susține pe protestatari

Președintele georgian Salome Zurabishvili îi susține pe participanții la protest. “O demonstrație pașnică în masă a societății civile împotriva “legii ruse” la Tbilisi. Spețnaz cu tunuri de apă și butelii de gaz sunt gata să ia măsuri împotriva civililor care își apără viitorul european. Arestările continuă. Georgia nu va accepta noua rusificare”, a scris Zurabishvili pe rețelele de socializare. Zurabishvili a declarat anterior reporterilor că adoptarea acestei legi de către parlament ar însemna o schimbare în cursul politic al Georgiei de la integrarea europeană la apropierea de Rusia.

Controverse privind proiectul

Proiectul de lege nu are nicio asemănare cu legea rusă privind agenții străini, deoarece nu prevede nimic mai mult decât raportarea cheltuielilor secrete de milioane de dolari ale subvențiilor străine de către organizațiile neguvernamentale georgiene, a declarat Mamuka Mdinaradze, liderul majorității parlamentare, care a prezentat luni un raport privind proiectul de lege.

El a menționat că proiectul de lege nu prevede nicio măsură punitivă.

“Legi similare sunt în vigoare în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia. Acestea sunt în curs de adoptare în Uniunea Europeană. Avem o întrebare, de ce nu putem adopta o lege care vizează securitatea națională a țării noastre și de ce oficialii principalelor state străine spun că Georgia nu are nevoie de o astfel de lege?”, a spus acesta.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Levan Khabeishvili, președintele celui mai mare partid de opoziție, Mișcarea Națională Unită, a declarat la întâlnire că adoptarea forțată a proiectului de lege de către majoritatea parlamentară ar duce cu siguranță la proteste în masă și destabilizare politică în țară.

“De ce credem că proiectul de lege prezentat spre examinare este un analog al legii ruse privind agenții străini? Totul este evident, partidul de guvernământ conduce țara spre un regim autoritar, unde nu există loc pentru organizații neguvernamentale necontrolate, unde nu există loc pentru libertatea de exprimare”, a spus el.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.